2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tavşan Kısırlaştırılırmı?Dişi ve Erkek Tavşan Kısırlaştırma?
YAZI #5489 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Şubat 2019
TAVŞAN KISIRLAŞTIRILIR MI?
Tabi ki tavşan kısırlaştırma seçeneğiniz mevcut. Böyle uygulamalardan önce bizim tavsiyemiz kan biyokimyası ve laboratuvar numune mikrobiyoloji ve antibiyotik sonuçlarının belirlenmesidir. Böylece arka planda bir süpriz ile karşılaşmıyoruz. Koku şikayeti için tercih ediliyor. Daha çok uzun yıllar evin üyesi olan tavşanlarda yaş büyüdükçe artan doğum sayısının önüne geçilmek için tercih ediliyor. Bir çok sebep olması yanında bizim de tavsiye ettiğimiz bir operasyondur. Bir çok Hastalığın eleminasyonunu sağlamış oluyorsunuz.
Birden çok ve hem dişi hem erkek tavşanınız varsa tavşanlarınızı kısırlaştırmanız gerekmektedir. Çünkü tavşanlar çok hızlı üreyen hayvanlardır ve çok fazla tavşanın bakımı zor olabilir ve bir süre de başa çıkılamaz hale gelebilir. Genç erkek tavşanlar 5,5-6 aylık olduklarında çiftleşmeye hazır hale gelirler. Dişiler de 6-7 aylık olduklarında bu duruma hazır hale gelirler. Ama cinsler arasında bu bazen değişiklik gösterebilir. Kızışma dönemine giren genç erkek tavşanlar sahiplerini hafiften kıtlar, asabileşir, başka erkek tavşan varsa onunla kavga edebilir veya onu dişi sanabilir. Dişiler de ilerde yalancı hamilelik dönemine girebilirler. Kısırlaştırma yapılacaksa çok iyi ve tavşanlardan oldukça iyi anlayan bir veteriner olmalıdır, aşırı teknik bir operasyondur daha önce çokça tavşan kısırlaştırması yapmış olmalıdır yoksa tavşanınız deneme tahtasına dönebilir. Tavşanınızı çok soğuk olmayan serin havalarda, mesela sonbaharda kısırlaştırınız. Bu onun sonraki ağrılı dönemi için daha iyi olacaktır. Kısırlaştırma sonrası tavşanınızı bir süre yakından çok iyi izlemelisiniz. Bir farklılık görürseniz hemen veterinere götürmelisiniz.
KISIRLAŞTIRMA SONRASI TAVŞANLARDA BESLENME NASIL OLMALIDIR?
Kısırlaştırma sonrası kedi ve köpekler gibi tavşanlar da aşırı kilo alabilir ve bu sağlıkları için çok tehlikelidir. Bu yüzden kısırlaştırma sonrası beslenmeye daha dikkat edilmelidir. Ödül olarak verilen kurabiyeler, ödül çubukları en aza indirilmelidir. İki günde bir yarım verilen havuç üç günde bir verilebilir çünkü havuç yoğun şeker içermektedir. Ama günde mutlaka üç farklı sebzesini vermelisiniz. Meyve ise 2-3 günde bir çok az olarak verilmelidir. Karışık tahılla karıştırılmış palet yem günde sabah ve akşam birer avuç olmak üzere genç ve yetişkin tavşanlara verilmelidir. Kuru çayır otu, uzun saman, kuru yonca, taze su sınırsız olarak her an önünde bulunmalıdır.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Dişi Köpeklerde Üreme Problemleri Vet.Hek.Dr.Serhat TORUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Tavşan Kısırlaştırılırmı?Dişi ve Erkek Tavşan Kısırlaştırma?' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:12
Top