2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüzünüzden Yağ Kaybetmek İçin 7 Etkili İpucu
YAZI #5505 © Yazan Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ | Yayın Mart 2019
Kilo vermek, vücudunuzun belirli bir bölgesinden bağımsız olarak kendi başına bir meydan okuma olabilir.
Özellikle, yüzdeki ekstra yağ, çözmek için inanılmaz derecede sinir bozucu bir sorundur.
Neyse ki, bol miktarda strateji yağ yakımını artırabilir ve yüzünüzü hafifletebilir.
Yüzünüzde yağ kaybetmenize yardımcı olacak 7 etkili yöntem vardır.
1. Yüz Egzersizleri Yapın
Yüz egzersizleri, yüz görünümünü iyileştirmek yaşlanma ile mücadele ve kas gücünü artırmak için kullanılabilir.
Anekdot raporları, düzenli rutininize yüz egzersizleri eklemenin yüz kaslarını tonlayarak yüzünüzün ince olmasına yardımcı olabileceğini iddia ediyor.
En popüler egzersizlerden bazıları, yanaklarınızı şişirmek ve havayı bir taraftan diğerine itmek, dudaklarınızı alternatif taraflara büzmek ve dişlerinizi bir süre boyunca birkaç saniye kenetlerken bir gülümseme tutmaktır.
Başka bir çalışma, sekiz hafta boyunca günde iki kez yüz kasları egzersizleri yapmanın kas kalınlığını artırdığını ve yüz gençleşmesini iyileştirdiğini gösterdi.
Özellikle yağ kaybı için yüz egzersizlerinin etkinliğine ilişkin araştırmaların eksik olduğunu unutmayın. Bu egzersizlerin insanlarda yüz yağını nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
2. Rotanıza Kardiyo Ekleyin
Çoğu zaman, yüzünüzdeki fazla yağ, fazla vücut yağının sonucudur. Kilo vermek yağ kaybını artırabilir ve hem vücudunuzu hem de yüzünüzü hafifletebilir.
Kardiyo veya aerobik egzersiz, kalp atış hızınızı arttıran her türlü fiziksel aktivitedir. Kilo kaybı için en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir.
Çoklu çalışmalarda, kardiyo yağ yakımının artmasına ve yağ kaybının artmasına yardımcı olabileceği bulunmuştur.
Dahası, 16 çalışmanın gözden geçirilmesi, insanların daha fazla kardiyo egzersizi ile daha fazla yağ kaybı yaşadığını gösterdi.
Her hafta yaklaşık 150–300 dakikalık orta şiddette egzersiz yapmaya çalışın, bu da günde yaklaşık 20–40 dakikalık kardiyoya dönüşür.
Kardiyo egzersizin bazı yaygın örnekleri koşu, yürüyüş, bisiklet ve yüzme içerir.
3. Daha Fazla Su İçin
İçme suyu genel sağlığınız için çok önemlidir ve yüz yağlarını kaybetmek istiyorsanız özellikle önemlidir.
Aslında, yaşlı erişkinlerde yapılan küçük bir çalışmada, kahvaltı ile birlikte içme suyunun yaklaşık% 13 oranında kalori alımını azalttığı bulunmuştur.
Başka bir çalışma içme suyunun metabolizmayı geçici olarak% 24 oranında artırdığını göstermiştir. Gün içerisinde yaktığınız kalori miktarını artırmak kilo kaybını hızlandırabilir.
Dahası, nemlendirilmenin, yüzünüzdeki şişkinlik ve şişkinliği önleyen sıvı tutmayı azalttığı düşünülür.
4. Alkol Tüketimini Sınırlandırın
Akşam yemeğiyle arada sırada bir kadeh şarabın tadını çıkarırken, alkol alımınız, yüz yağ ve şişkinliğinin artmasına en çok katkıda bulunanlardan biri olabilir.
Alkolun kalorisi yüksek, ancak besin maddelerince düşüktür ve kilo alma riskinin artmasıyla ilişkili olabilir.
Aynı zamanda idrar söktürücüdür ve yüzünde şişkinlik ve şişme riskine yol açarak sıvı tutulmasına neden olabilir.
Alkol tüketiminizi kontrol altında tutmak alkol kaynaklı şişkinlik ve kilo alımını kontrol etmenin en iyi yoludur.
5. Rafine Karbonhidratı Kesin
Kurabiye, kraker ve makarna gibi rafine edilmiş karbonhidratlar, kilo almanın ve artan yağ depolamanın yaygın suçlularıdır.
Bu karbonhidratlar ağır işlenmiş, yararlı besinleri ve liflerinden sıyrılarak şeker ve kalorilerin yanı sıra çok az geride bırakılmıştır.
Çok az lif içerdiklerinden, hızlı bir şekilde sindirilirler, kan şekeri seviyelerinde artışa ve daha yüksek aşırı yeme riskine neden olurlar.
Beş yıllık bir süre boyunca 42.696 yetişkinin diyetlerine baktığımız büyük bir çalışma, rafine edilmiş karbonhidrat alımının daha yüksek miktarda karın yağı ile ilişkili olduğunu göstermiştir.
Hiçbir araştırma, rafine karbonhidratların yüz yağları üzerindeki etkilerine doğrudan bakmamış olsa da, genel kilo kaybının artmasına yardımcı olduklarından aynı zamanda yüz yağ kaybına yardımcı olabilir.
6. Uyku Düzeninizi Değiştirin
Uykuya dalmak, yüz yağ kaybını en üst düzeye çıkarmak için en basit ve etkili yollardan biridir.
Uyku yoksunluğu, kilo alımı da dahil olmak üzere potansiyel yan etkilerin uzun bir listesi ile gelen bir stres hormonu olan kortizol seviyelerinde bir artışa neden olabilir.
Çalışmalar yüksek kortizol düzeylerinin iştahı artırabildiğini ve metabolizmayı değiştirdiğini ve artan yağ depolanmasına neden olduğunu göstermiştir.
Bir çalışma, daha iyi uyku kalitesinin, kilo kaybı başarısının artması ile ilişkili olduğunu bulmuştur .
İdeal olarak kilo kontrolü ve yüz yağ kaybına yardımcı olmak için her gece en az sekiz saat uyumaya çalışın.
7. Sodyum Alımınızı İzleyin
Aşırı sodyum alımının bir özelliği şişkinliktir ve aynı zamanda yüz şişkinliğine de katkıda bulunabilir.
Bunun nedeni, sodyumun vücudunuzun fazla sıvı tutulmasına neden olmasıdır.
Bazı çalışmalar, sodyumun fazla alımının, özellikle tuz etkilerine daha duyarlı olan kişilerde sıvı tutulumunu artırabileceğini göstermiştir.

İşlenmiş gıdalar, ortalama diyette tahmini olarak% 77 oranında sodyum alımına neden olur, bu nedenle kolaylık sağlayan gıdaların, tuzlu atıştırmalıkların ve işlenmiş etlerin kesilmesi, sodyum alımını azaltmanın kolay ve etkili bir yolu olabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Pınar ERMİŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi24 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ'in Makaleleri
► Zayıflamak İçin 25 İpucu Dyt.Nilgün AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yüzünüzden Yağ Kaybetmek İçin 7 Etkili İpucu' başlığıyla benzeşen toplam 87 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Obstrüktif Uyku Apnesi Aralık 2018
► Polikistik Over ve Beslenme Aralık 2018
► Teff Tohumu Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:22
Top