2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşlarda Çığlık Atma..
YAZI #5519 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Mart 2019
Sürekli çığlık atma bir kuşun evden uzaklaştırılmasının en önemli sebeplerinden birisidir. İlk olarak yapılması gereken şey kuşun bu davranışının normal mi yoksa anormal mi olduğunun kararının verilmesidir. Tüm kuşlar en az, günde iki kez aktif olarak öterler. Fizyolojik olan bu ötüşlere ek olarak, günde beş dakikadan fazla çığlık atan kuşlar anormal davranış sergiliyor kabul edilir.Çığlık atma davranışı birçok kuş için karakteristik olup zaman içerisinde düzgün bir şekilde engellenmediği takdirde bir davranış bozukluğu halini alabilir.
Continuous screaming is one of the most important reasons for the removal of a bird from home. The first thing to do is to decide whether this behavior of the bird is normal or abnormal. All birds are active at least twice a day. In addition to these physiological hearings, birds screaming for more than five minutes a day are considered abnormal behavior. Screaming behavior is characteristic for many birds and can become a behavioral disorder if not properly interrupted over time.
#parrot #parrots #parrotsofinstagram #bird #birds #birdwatching #birding #bird_brilliance #birdlife #birdphotography #birdlovers #birdfreaks #parakeet #budgie #muhabbetkusu #animal #animals #animali #animales #animallovers #animalsofinstagram #animallover #wildlife #wildlifephotography #papağan #sultanpapağanı #kedi #köpek #pet #pets #
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kuşlarda Aspergillosis Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kuşlarda Hastalık Belirtileri Vet.Hek.Ozan Ezgi BERBEROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kuşlarda Çığlık Atma..' başlığıyla benzeşen toplam 6 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:42
Top