2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğa Kuşlarına İlk Yardım?
YAZI #5590 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Mart 2019
Aman dikkat unutmayınız ki doğada bulduğunuz bitkin kuşlar çok “açtırlar “ Onlara çok fazla yiyecek verirseniz, bilinçsizce yutarlar , bu kuşlarda ölümcül bir “dolaşım bozukluğuna “ yol açar..İlk önce, bulunan kuşa sadece yaklaşık yarım çay kaşığı yiyecek verin ve kuşun bu miktarda yiyecek yemesine izin verin. Daha sonra bir ile iki saat arası bir mola yapılmalı ve yine az miktarda yiyecek verilmelidir.Sonra tekrar duraklama zamanıdır ve daha sonra biraz daha büyük miktarlarda yiyecek sunabilirsiniz..Bu durum ev kuşlarında dikkatsizlikle yem vermeyi unutma durumlarında da uygulanmalıdır.
Kuşlarınızın uzun süreli olarak ayakları sıcak kalıyorsa , en olası neden böbrek hastalığıdır (Nefrit). Kuşun organizması, hasta böbrekler yüzünden vücuttaki zehirleri atamadığından , vücut "Ateş"'ile tepki gösterir ve fazla ısınır.
Note that the exhausted birds that you find in nature are very bulunan hungry İ If you give them too much food, they swallow unconsciously, this leads to a deadly bilinç circulatory disorder, in the birds. Let him eat. Then you should take a break between one and two hours and then again a small amount of food. Then it is time to pause again, and then you can offer a slightly larger amount of food. This should also be applied in case of carelessness in household birds.
The most probable cause is kidney disease (Nephritis) if your birds stay warm for long periods of time. The organism of the bird reacts with the "Fire" because the patient cannot remove the poisons in the body due to the kidneys and it gets too hot.
#muhabbetkusu #muhabbetkuşum #muhabbetkuşuüretimi #muhabetkuşu #muhabbetkuşuseverler #muhabbetkuşları #muhabbetkusum #muhabbetkuslari #muhabbetkuş #muhabbetkusuyardım #muhabbetshow #jumbomuhabbet #konuşanmuhabbetkuşu #muhabbetkuşum #muhabbetkuşları #showjumbo #showjumbomuhabbetkuşu #papagan #güvercin #tavşan #iguana #guineapig #papagan #papaganlar #papağan #jakopapağan #sultanpapağanı #cennetpapağanı #sevdapapağanı #papağanlar #güvercin #güvercinler #kanaryakuşu #süstavukları #
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Evcil Hayvanlarda İlk Yardım Vet.Hek.Mine Çağlar KONDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Doğa Kuşlarına İlk Yardım?' başlığıyla benzeşen toplam 49 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:38
Top