2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelikte Beslenme ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
YAZI #5704 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
EN HOŞ YOLCULUK

İşte geldi hayattaki en mucizevi süreç. Bu süreçte bebeğiniz için en önemli şeyler huzurlu geçirilmiş bir hamilelik süreci, sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme şeklidir. Çünkü siz ne ile besleniyorsanız bebeğinizde onunla beslenmiş oluyor. Şimdiye kadar sağlıksız bir beslenme tarzınız varsa ilk başta onu düzeltmekten başlayın. Eğer beslenmeniz sağlıklı ise de bundan sonra gebeliğe uygun şekilde beslenmeye geçin.

Hem kendiniz hem de bebeğiniz için sağlıklı beslenin.
Hamilelik döneminde yeterli enerjiyi alman ve vitamin ve minerallerden zengin beslenme şeklin hem senin hem de bebeğinin sağlığı için önemlidir. Bu süreçte halsizlik yaşamamak, enerjik hissetmek için doğru beslenmelisin. Sağlıklı beslenmen, bebeğinin beyin ve beden gelişimine olumlu etki gösterir. Bu nedenle yeterli protein, sağlıklı yağ, vitamin, mineralleri içeren hamileliğe uygun bir beslenme şeklini benimsemen gerekir.

Minik bebeğinin beslenmesi, anne karnından başlıyor.
Beslenmenizi bebeğinizle paylaştığınızdan hamileliğin boyunca en önemli şey, öncelikle yediğin besinlerin sağlıklı ve doğal olmasıdır. Yani işlem görmemiş besinlerden oluşan bir beslenme şeklin olmalıdır. Yani, doğal, işlem görmemiş, katkı maddesi içermeyen, organik besinler. İşlem görmemiş tam tahıllardan yapılmış ekmek ve tahıllar, taze ve mevsiminde sebze ve meyveler, kurubaklagiller, organik yumurta, tavuk, et, balık, süt ve süt ürünleri, çiğ badem, çiğ ceviz, çiğ fındık gibi kuruyemişlerden oluşan sağlıklı bir beslenme şekli.

Yeterli vitamin ve mineral aldığınızdan emin olun.
Bebeğinizin beyin gelişimi büyük ölçüde anne karnında tamamladığından dengeli beslendiğinizden emin olun. Bu dönemde folik asit, iyot, demir, B grubu vitaminler ve çinkodan dengeli bir beslenme şekli önemsenmelidir.

Bu besinlerden kaçının.
Öncellikle bu süreçte katkı maddeli besinlerden kaçının. Yüksek yağlı ve şekerli besin tüketmemeye özen gösterin. Yapay tatlandırıcı içeren asitli içecek veya sakız kullanmayın. Alkol ve sigara tüketmeyin. Kahve tüketiminizi sınırlandırın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hamilelikte Beslenme ve Dikkat Edilmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:55
Top