2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Yılda Formda Olmanız İçin Yeni Hedefler
YAZI #5725 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Artık yeni yıl geldi. İyisiyle, kötüsüyle geçen 2018’in ardından artık yeni bir yıl ve yeni umutlar kapımızda… Herkese başta sağlık olmak üzere, huzur, mutluluk ve başarı diliyorum. Ancak sağlığın beslenmeden geçtiğini yeni yılda unutmayalım. Bu nedenle yeni yılla beraber yeni hedefler koymanın zamanı geldi. Şimdiye kadar yaptığınız tüm beslenme yanlışlarını telafi edebilmeniz mümkün, siz yeter ki isteyin. Haydi yeni yıla siz de sağlıklı beslenmeyle başlayın ve bu son diyetiniz olsun!

Yeni yılda formda olmanız için işte ipuçları:

• Bahaneleri bırakın.

En tehlikeli düşünce ‘yılbaşı geçsin, bayram geçsin, tatil geçsin, yaz geçsin, bugün de geçsin, nasılsa yaparım’ dır. Hiçbir zaman bu bahaneler bitmez. Ve siz bir türlü o zamanı yakalayamazsınız. Artık bahaneleri bırakın ve sağlığınız için bir an önce sağlıklı beslenmeye başlayın.

• Hayır demeyi öğrenin.

İkramlar karşısında kendinizi kontrol altına alıp hayır demeyi bilmelisiniz. Ancak canınız çok şekerli ve yağlı bir besinden çekerse, tadımlık tüketebilirsiniz.

• Popüler diyetlerden uzak durun.

1 ayda 10 kilo vermeyi vaad eden pek çok sağlıksız kilo verme yöntemlerinden uzaklaşın. Bu tarz diyetlerle sağlığınızı riske atmayın. Unutmayın bu kiloları 3 günde almadınız, bu nedenle 3 günde vermeyi de beklemeyin. Emek verirseniz, karşılığını zaten alacaksınız.

• Kendinize gerçekçi hedefler koyun.

3 ayda 30 kilo vereceğim yerine 3 ayda 2 – 3 beden inceleceğim gibi gerçekçi hedeflerle yola çıkın. Ulaşamayacağınız hedef sizi daha çok çıkmaza sürükler.

• Sürekli atıştırmalık tüketmekten vazgeçin.

Bütün gün ağzınıza bir şeyler atma alışkanlığından artık vazgeçmelisiniz. Sık beslenmek hem tokluk hormonu leptini baskılar hem de insülin hormonunda dengesizlik yaratır. Sonuç olarak siz de daha fazla yeme hissiyatı oluşur. Yağı ve şekeri yüksek tüm abur cuburları, atıştırmalıkları görüş alanınızdan uzaklaştırın.

• Yeterli düzeyde protein almaya çalışın.

Proteinler termojenik etkiye sahip olduğundan siz proteinli besin tüketirken bir yandan da vücudunuz yakmayı sağlar. Bu da sizin daha fazla kilo vermeniz demektir. Et, tavuk , balık, kurubaklagiller sofralarınızda mutlaka bulunmalıdır.

• Sağlıklı yağlara beslenmenizde yer verin.

Çiğ badem, çiğ ceviz, çiğ fındık, zeytinyağı, avokado yağı, keten tohumu yağı gibi sağlıklı yağları tüketmeye özen gösterin. Unutmayın tamamıyla yağsız bir program size kilo verdirmez.

• Her gün sebze tüketmeye çalışın.

Mutlaka yeşil yapraklı sebzelerin beslenmenizde yeri olsun. Yeterli miktarda lif almanız bir yandan tokluğunuzu sağlarken bir yandan da sizi sağlıklı yapar. Sebze sularından yararlanabilirsiniz, toksinleri atmanızı da sağlar.

• Kahvaltı öğününü atlamayın.

Yaklaşık 8-10 saat açlıktan sonra vücudunuzun enerjiye ihtiyacı vardır. Protein içeriği yüksek bir kahvaltıyla metabolizmanızı ateşleyebilirsiniz.

• Daha fazla hareket edin.

Hareket için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Hayatınızda hareket anlamında yapacağınız her farklılık aktivite seviyenizi arttıracaktır. Sağlık için günde en az 5000 – 7500 adım, kilo vermek için de 10000 adım atmaya çalışın.

Yılbaşı sonrası ödemlerinizi atmak ve iştahınızı kontrol altına almanız için;

1 Günlük Detoks Menüsü:
Sabah: 1 yumurta ile yapılmış sebzeli omlet + Bol yeşillik + 3-4 adet ceviz
Ara: 1 su bardağı detoks çayı
Öğlen: 1 çay bardağı lor peyniri + 1 çay kaşığı çörekotu eklenmiş bol yeşillikli salata
Ara: ½ kase tarçınlı yoğurt + 1 su bardağı detoks çayı
Akşam: 1 kase detoks çorbası + Pancar salatası
Ara: 1 su bardağı detoks çayı
Detoks çorba: Brokoli, kabak, lahana, yeşil biber, nane, soğanı haşlayıp blenderden geçirin. Limon sıkın.
Detoks çayı: 1 litre suya 1 demet maydanoz, 1 elma, 1 limon, 2 çubuk tarçın, 1-2 küçük parça zencefil ve zerdeçalı koyup 5 dakika kaynatın. Gün boyunca tüketin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Yeni Yılın Yeni Beden Detoksu Dyt.Tuğba BALDEDE
► Yeni Bir Yağ Asidi.. Omega 7 Dyt.Ece ALTINEL
► Yeni Nesil Tehdit: Fruktoz Şekeri. Dyt.Mustafa TİLEKLİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Yeni Yılda Formda Olmanız İçin Yeni Hedefler' başlığıyla benzeşen toplam 89 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:16
Top