2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Özel Eğitimde Bilinçli Davranmak
YAZI #5726 © Yazan Veysi ÇEÇEN | Yayın Mayıs 2019
İlk kez eğitim konusu dışında bir yazı yazmak ve paylaşmak ihtiyacı hisettim.Özel gereksinimli çocuğu bağımsızlaştırmak ve topluma kazandırmak için hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun elinde sihirli değnek yoktur!

Şayet varsa ve biz özel eğitimciler bilmiyorsak bizimde haberimiz olsun gerçekten o sihirli değnekten bizde alırız böylece bir çok çocuğun kalbine dokunmanın mutluğunu yaşarız. Ama gel gör ki özel eğitim camiasında bilimsel yöntemler dışında hiçbir yöntem yoktur ve gerçekten laf cambazlığı yapanlara itibar etmeyin.

Bir özel eğitimci olarak maddi manevi yıprandığınızın ve yıpranmaya devam ettiğinizin farkındayız ama gerçekten bilinçli olmakta fayda var.

Günümüze bilgiye ulaşmak artık çok kolay okuyun araştırın sorun soruşturun. Sosyal medya bir tuş kadar yakın burada aktif olan birçok değerli özel eğitimci arkadaş var sorular sorabilirsiniz emin olun çıkarsız beklentisiz sizlere yardımcı olacaklardır. Hukuki haklarınızı iyi öğrenin bunun sizlere çok faydası olacaktir.Egitimci olarak sizleri çok iyi anliyoruz tutunacak dal arıyorsunuz ,bir çok aile çaresiz bir durumda gayet farkındayız.

Bu yazıyı yazmamın ana nedeni ise son günlerde yanlışıyla doğrusuyla sosyal medyada dolaşan polemikler ve seans başı yüksek ücretler. Üzülerek söylüyorum çocuklarımızı büyük bir ekonomik sektör haline getirdiler. Bu zincirin bir halkası olmamak adına ve çocuklarımızı bu tür şeylere alet etmemek icin ; lütfen çocukların eğitiminde bilinçli adım atın, elbette bilinçli ebeveyn de vardır.

Sizlerin de bilgisi üzerine bazı kurum ve kuruşlar seans başı ciddi meblağlarla sözleşmelerle vs. değişik tekliflerle çocuğunuzu kendisine çekmek için bir çok yaptırım yoluna gidebiliyor .Hiç biriniz bir sözleşme vb. gibi bir kağıt imzalamak zorunda değilsiniz. Seans başı meblanin yüksek olması egitimin kaliteli olduğu anlamına gelmez!

Bu yazıyı yazmamdaki amaç bir kurumu veya kuruluşu karalamak, eleştirmek için değildir! Kimse yazılanı da bir yere çekmesin lütfen!

Tek amaç ; özel çocukların ve ebeveynlerin hertürlü hakkini korumak ve kollamaktır.


Veysi ÇEÇEN
Özel Eğitim Alan Öğretmeni
Facebook Sayfası :Özel Eğitim Akademisi
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Veysi ÇEÇEN
Mardin (Online hizmet de veriyor)
Özel Eğitim Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com ÜyesiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Veysi ÇEÇEN'in Makale ve Yazıları
► Özel Eğitimde Materyal Kullanımı Değer ÇAĞLI METE
► Özel Eğitimde Anne ve Baba Katılımı Dr.Psk.Müge KİREMİTÇİ
► Çocuğun ‘iyiliği Adına’ Davranmak Psk.Fatma ÇAKIR ÇALIŞKAN
► Eğitimde Markalaşma Psk.Dnş.Ertuğrul AKBAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Özel Eğitimde Bilinçli Davranmak' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Otizmi Erken Fark Edelim ! Aralık 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:36
Top