2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eğitim Değişiyor: Geleceğe Hazırlanın
YAZI #5812 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Temmuz 2019
Eğitim pahalı diyorlar. Gerçekten de özel okulların ücreti el yakıyor. Ama öğrenmeye niyetli interneti kullanmayı bilenler için kaynaklar sınırsız. Artık ‘ailemin parası yoktu iyi eğitim alamadım’ bahanesi geçerli değil. 2018’den bu yana biraz geriye çekilip yeni kuşağı desteklemeye karar verdiğimden bu yana harika insanlarla karşılaşıyorum ve bu doğrultuda büyüyen bir ekip oluyoruz. Melek Tiryaki’de ekibimizde gençleri geleceğe hazırlayan çalışmalar yapıyor. Facebook’ta Genç Beyinler Grubumuz bu iş birliğimizin ortak yaratımlarından biri. Bu yazı da diğer ortak bir ürünümüz. İşte Melek’le birlikte yazdığımız İnternet’in eğitimdeki kullanımına dair önemli bir yazı:

“Hah tam o sahile inen merdivenlerin başında dur; tamam tamam tam saat 15:30’da orada buluşuruz, bende az sonra evden çıkıyorum zaten”. Yıllar önce biriyle dışarıda buluşmak isteyenler ev telefonuyla böyle görüşmeler yapardı.
Yani 21. Yüzyıl insanları olarak padişahları kıskandıracak durumdayız. Zamanında Padişahlar, elçi göndererek dermanını anlatırken, şu anda sadece gençler değil mahalledeki Ayşe Teyze bile altın gününü artık görüntülü WhatsApp grubundan organize ediyor.

Teknoloji hayatın her alanını hızla değiştirirken, eski alışkanlıkların da sağlam sanılan tahtları sarsılmaya başladı.

TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) verilerine göre 2017 yılında 42.2 milyar lira olan e-ticaret pazarı iki senede 60.8 milyar liraya yükselmiş durumda. Bir yıllık büyüme TL bazında yüzde 44 olmuş. Burada altı çizilmesi gereken noktalardan biri de 4-5 yıl önce nüfusun sadece yüzde 10-15’i İnternet’ ten alışveriş yaparken, bu oran şimdi yüzde 48’e ulaşmış durumda.”

Bu da demek oluyor ki her iki kişiden biri alışveriş merkezi yerine on line alışverişi tercih etmiş.

Hadi bırakın yurt içi e-ticaretini, yurt dışından bile alışveriş yapmak inanılmaz kolaylaştı. O kadar ki geçen gün 2 liralık tokayı bir kaç tıkla Çin’den sipariş verdim, üstelik kargoda ücretsizdi.

Bizim deneyimizde Online terapi ve eğitim gruplarının giderek daha fazla kişi tarafndan tercih edildiğini gösteriyor.

Eğitim Ve Teknoloji
Teknoloji bu hızda değişirken eğitim sistemi ne durumda?

Biliyorsunuz; artık gerek bilgisayarlara gerekse kolayca cep telefonlarına indirilen üyelikli eğitim uygulamaları, on line birebir ders bağlantıları, sanal derslikler, kurslar hayatımızın içinde sıradanlaştı.

Üstelik bu kadarla da bitmiyor!

Dünyanın önde gelen, Oxford’dan Harvard’a birçok seçkin üniversitesinin derslerine İnternet üzerinden ücretsiz ulaşılabiliyor.

Yani Princeton Üniversitesi’nde biyoloji dersi alıp beynin nasıl işlediğini öğrenmeniz için İnternetiniz’in olması, İngilizce bilmeniz ve zaman ayırmanız yeterli. İşte size İnternet üzerinden, cebinizden beş kuruş para çıkmadan, ders alabileceğiniz en iyi 10 üniversite:

Dünyanın en iyi 10 üniversitesi
Sıra Kurum Ülke
1 Oxford Üniversitesi İngiltere
2 Cambridge Üniversitesi İngiltere
3 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ABD
4 Stanford Üniversitesi ABD
5 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT) ABD
6 Harvard Üniversitesi ABD
7 Princeton Üniversitesi ABD
8 Imperial College London İngiltere
9 Chicago Üniversitesi ABD
10 Pennsylvania Üniversitesi ABD
Oxford Üniversitesi’nin metin, video ve podcast (İnternet’ten dinlenen yayın) formatında sunduğu derslerden bazıları şunlar:

Shakespeare’i anlamak(edebiyat)
Çizim teknikleri (sanat)
Biyoetik’e giriş (felsefe)
Şirket kurmak(işletme)
Modern dünyanın demografik eğilimleri ve sorunları(sosyoloji)
Yabancı Dil Bilmiyorsanız
Yukarıdaki dersler İngilizce ama yabancı dil bilmeme bahanesi de giderek ortadan kalkıyor. Khan Academy sayfasında öğrenmek istediğiniz her konuda harika Türkçe yayınlar var.

Hal böyleyken, endüstri düzenine çalışan yetiştirmek üzere gelişmiş olan, sınıflarda gerçekleşen eğitim sistemi artık değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu eski düzenin tahtında pek de uzun süre kalamayacağını tahmin etmek zor değil.

Hayatın içinde değişmeyen tek şey değişim. Teknoloji bu hızda değişirken Benjamın Franklin’in 18.yüzyılda söylemiş olduğu cümleyi hatırlayalım:

“Değişimi bitirdiğinizde, siz de bitersiniz.”

Gençler ve ebeveynler Sosyal Medyada Genç Beyinler Grubunu gördünüz mü? Grubun amacı gençlerin özlerindeki sonsuz potansiyeli ortaya çıkarmak.

Bu amaçla oluşturduğumuz sınav döneminde gençlere destek sağlayan on line, Yıldız ve Rüya Takımları hakkında bilgi almak isterseniz Facebook etkinlik sayfasını ziyaret edin. Gruplar Ekim 2019’dan itibaren başlıyor.

Daha fazla bilgi almak ve tanıtım toplantısına kayıt olmak için gencbeyinlerekibi@gmail.com adresinden veya Whatsapp üzerinden 0542 7252028 bizimle iletişim kurun.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Kod Adı: Eğitim Psk.İzzet GÜLLÜ
► Eylülde Eğitim Psk.Dnş.Ömer CİMEM
► Cinsel Eğitim Psk.Atiye KAYTAZOĞLU
► Eğitim Psikolojisi Berk OMAY
► Cinsel Eğitim Psk.Remzi KARAKAYA
► Cinsel Eğitim Psk.Dnş.Barışcan ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Eğitim Değişiyor: Geleceğe Hazırlanın' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:57
Top