2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaz İçin Beslenme Önerileri
YAZI #5828 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Temmuz 2019
YAZ İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ
Yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte vücudumuz daha fazla su attığı için günde 2.5-3 litre civarında su içilmelidir. Ayrıca terlemeyle birlikte vücuttan atılan mineraller için 1-2 adet doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Kızartma ve kavurma gibi yağlı besinler yerine daha çok ızgara, fırında, buğulama yöntemleriyle yapılmış yiyecekleri tercih edin. Yağlı besinlerden mümkün olduğunca kaçının.
Sebze, meyve tüketimini arttırın. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler folik asit, potasyum ve C vitamininden zengin olduğu için mutlaka tercih edilmelidir. Salatalar iyi bir öğün olabilir.
Sıcak havalarda önerilen porsiyonlardan çok daha fazla meyve tüketilmektedir. Tabağınıza alırken meyvenin porsiyonuna dikkat etmek gerekir.
Şekerli içecek ve tatlı tüketiminizi azaltın, şeker içeriği az olan besinleri tercih edin.
Sıvı ihtiyacının karşılanmak ve serinlemek için suyun dışında süt, ayran, maden suyu, şekersiz limonata, soğuk bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekleri de tercih edebilirsiniz. Gazlı içecekler, aşırı çay ve aşırı kahve tüketiminden kaçının.
Tuz tüketimi ile hipertansiyon arasında yakın bir ilişki vardır. Tuz tüketiminize dikkat edin.
Tatlı ihtiyacını karşılamak için paketli ürünler veya dondurmalar yerine meyveli yoğurt veya ev yapımı şekersiz dondurmaları tercih edebilirsiniz.
Sıcak havalardan dolayı iştahsızlık yaşanabilir. Öğün atlamak yerine salata, yoğurtlu müsli gibi fresh öğünleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle bir sonraki öğün çok fazla açlık hissedip daha büyük porsiyonlar tüketmemiş olursunuz.
İş arasında ve gün içinde ara öğünlerinizi yapmayı unutmayın. Yoğun olduğunuz günlerde yanınızda kolayca yiyebileceğiniz kuruyemişler, meyve gibi pratik ara öğünler taşıyabilirsiniz.
Tatile çıktığınızda beslenme düzeninizi bozmayın. Ana ve ara öğünler düzenli bir şekilde devam etmelidir. Açık büfede tabağınıza dengeli ve ölçülü miktarda yiyecekler alın.
Beslenmenizin yanında düzenli egzersizi ihmal etmeyin. Yaz akşamlarında yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme gibi pek çok aktivite fırsatı var.

Biz Merve Diyet Zayıflama Merkezi olarak İstanbul ve İstanbul diyetisyen arayışı içerisinde olanların yanındayız. Bizlere danışmak istediğiniz herhangi bir konu olursa 0543 214 88 08 numaralı hat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Yılbaşı İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yelda ÖZEL DAĞCI
► Okulda Başarı İçin; Beslenme Önerileri Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN
► Kilo Almak İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yaz İçin Beslenme Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:44
Top