2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çok Ödev Az Zaman
YAZI #5839 © Yazan Uzm.Psk.Büşra BÖREKÇİ | Yayın Temmuz 2019
Öyle bir koşturmacayla geçiyor ki günler bazen ne zaman akşam oldu fark edemeyebiliyoruz. Günlük rutinler içerisinde bazıları keyif verici iken ödev ise bir çok aile için oldukça can sıkıcı bir meseledir. Öğretmenlerin gün içerisinde anlattıklarının anlaşılıp anlaşılmadığını anlayabilmek ya da pekiştirmek amaçlı vermiş olduğu çalışmalar evde kaotik bir hal almasına sebep olabilir. Çocukların eve geliş zamanları dinlenmek, eğlenmek ve günün yorgunluğunu atabilmek için arzu ettikleri serbest zaman uyku öncesi kalan kısıtlı zamandan mütevellit ebeveyn çocuk çatışmalarına dönüşebiliyor. Bu sebepten kısıtlı zamanı daha verimli kullanabilmek adına bir kaç öneri az zamanda çok ödev tamamlamanız ve bunu yaparken ağzınızın tadının kaçmaması için faydalı olacağını düşünüyorum. :)

Ödev Zamanını Azaltabilecek Tüyolar
• Ödev yapmak için uygun bir alan belirleyin. Küçük çocuklar ebeveynlerine yakın olmak daha rahat hissettirdiği için mutfak, yemek odası masasını tercih edebilir. Mümkünse iyi ışıklandırılmış, ödevi için gerekli malzemelere hızlıca ulaşabileceği ve dikkatini dağıtabilecek her türlü yüksek ses, müzik (işitsel çeldiricilerin performansını olumlu yönde etkileyen çocuklar hariç), teknolojik aletlerden uzak bir ortam sağlayın.
• İyi bir örnek olun. Kitap okuduğunuz zamanlar buna bir örnektir. Unutmayın çocuklar söylenilenden ziyade gördüklerini taklit ederler.
• Günlük çalışma zamanı düzeni belirleyin. Örneğin bazı çocuklar eve geldikten bir saat sonra tercih ederken bazı çocuklar akşam yemeğinden sonrayı tercih edebilir.
• Ödevlerini yardım ediyorum derken siz yapmamaya özen gösterin. Unutmayın öneride bulunsanızda ödevi çocuk yapmalıdır.
• Bilgisayar başında yapılması gerekiyorsa ödev yatak odasından ziyade ortak bir odada çalışmasını böylece çalışma esnasında video oyunları oynamayı, arkadaşlarla sohbet etmeyi veya e-posta göndermeyi ya da internette gezinmeyi engelleyebilirsiniz.
• Yaptığı ödev ve işlerini övün. Uğraştığı ancak tamamlayamadığı işlerde dahi süreçte gösterdiği emekten dolayı takdir edin.
• Duygularını dile getirmesine alan açın. Ödev yaptığı için sıkılmış görünen bir çocuğa “ aa bak ne kadar eğlenceli ödev yapmak hadi devam et” demek yerine “dersin bir an önce bitsin istiyorsun bu yüzden sıkıldın”, “ders yapmaktan sıkılmış bir çocuk görüyorum” vb. demek daha uygun olacaktır.
• Notlardan ziyade öğrenmeye odaklanın. Çocuğunuz düşük bir puan aldığında kendisini kötü hissetirmekten kaçının. Hatalar öğrenme sürecinin önemli bir parçasıdır unutmayın!
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra BÖREKÇİ Fotoğraf
Uzm.Psk.Büşra BÖREKÇİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Büşra BÖREKÇİ'nin Makale ve Yazıları
► Ne Kadar Ödev, Fazla Ödev? Psk.Cemile AKDAĞ ÇEBİ
► Çocuk ve Ödev Psk.Serap DUYGULU
► Çocuk ve Ödev Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çok Ödev Az Zaman' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ceza mı? Disiplin mi? Ekim 2018
► Tuvalet Eğitimi Aralık 2017
► Çocuklar ve Yemek Yeme Nisan 2012
◊ Kızgın Çocuk Kasım 2018
◊ Doktor Korkusu Aralık 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:57
Top