2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşları “budgie”
YAZI #5926 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ağustos 2019
Muhabbet kuşlarına ingilizcede ''budgie”denir https://www.instagram.com/ozvet_line_avian/ anlamı avustralya yerlilerinin dilinden gelen bir sözdür ve ''iyi yemek'' anlamındadır.
Kuşlarda “KÜLTÜR ANTİBİOGRAM”🕊👨⚕
Muayene de laboratuvar “swap” örneği alınmasını istemeniz etken teşhisini ve kullanılacak antibiyotiğin belirlenmesinde çok önemlidir.
Kuşların akciğer yapısı çok değişiktir. Memeli akciğerinde alveol vardır ve hava bunlara girer.
Kuş akciğerinde ise alveol yoktur, hava akciğerden girer çıkar bu nedenle kalp atımları çok hızlıdır bu nedenle kuşlarda anestezi risklidir çok dikkatli ve doğru güvenilir yapılmalıdır..
Kuşların Cerrahi vakalarında ameliyatlarda anestezi riskini minuminize etmek için insan ameliyatları gibi genel anestezi (narkoz) altında gaz ile yapılır, yapılmalıdır. Kuşlarda da aynen insanlar gibi ağrıyı hissederler.
Sırf hayvan oldukları için , bu canlılara anestezi gerekmez ya da bu hayvana kaliteli anestezi uygulaması gerekmez yaklaşımı yalnıştır..
Günümüz modern kuş veteriner hekim tıbbı buna çözüm sunabilmektedir.
Ali Tolgay Aytar
Veteriner Hekim öz-vet Line
In English, budgerigars are called bir bugdie iler, meaning ya good food ına.
👨⚕ CULTURE ANTIBIOGRAM “in birds Kuş
If you want to take a swap sample in the examination, it is very important to determine the agent diagnosis and the antibiotic to be used.
The lung structure of birds is very different. The mammal has alveoli in the lung and the air enters them.
If the bird is in the lung, there is no alveoli, the air enters from the lung, so the heart beats are very fast, so the birds are risky to anesthesia is very careful and should be done correctly ..
Ali Tolgay Aytar
Veterinian — Öz-Vet Veteriner Cerrahi Egzotik Merkezi'de sevgi dolu hissediyor.
#papagan #papağan #sultanpapağanı ##güvercin #veterinerhekim #petshop #muhabbetkuşum #muhabbetkuşuüretimi #muhabetkuşu #muhabbetkuşları #muhabbetkuş #muhabbetshow #muhabbetkuşum #showjumbo #papagan #güvercin #jakopapağan #cennetpapağanı #sevdapapağanı #muhabbetkusu #tavşan #izmir #istanbul #antalya #bodrum #ankara #eskişehir #bursa #kedi #köpek #
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşları “budgie”' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:55
Top