2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Suç ve Ceza
YAZI #5978 © Yazan Psk.Cengiz ŞİMŞAT | Yayın Eylül 2019
Suç ve Ceza denilince akla ilk Dostoyevski’nin ünlü klasik romanı gelir
Aslında hepimizin içinde bir suç ceza ilişkisi vardır. İnsan olmanın gereği olarak hayatımızda isteyerek yada istemeden yaptığımız hatalar var ve olacakta, bu nedenle hataya hemen bir suç kılıfı giydiririz ve hemen benliğimize karşı mahkeme kurar, acımasız bir savcıya dönüşürüz, acımadan vurmaya başlarız kendimize.Neden çünkü affedilmesi mümkün olmayan bir suç işlemişizdir ve cezalandırılmamız gerekmektedir.
Sürekli yargıladığınız veya vurduğunuz birine karşı sempati duyamayız hatta antipati duyarız ve ondan olabildiğince uzaklaşmaya çalışırız. Aslında hiçbir şekilde uzaklaşmamız mümkün değildir.
Bu mümkün olamayınca sürekli bir mutsuzluk hakim olmaya başlar ve akabinde yaşamı sevmemeye başlarız yaşamı sevmeyince de kendimiz ve yaşam için hiçbir şey yapmak gelmez içimizden.
Ve oluşan tablo şu; olumsuz benlik algısı ve hiçbir şekilde hayatı sevememe ve varoluş sorgulamaları
Ve bu da insanı içinden hiç çıkamayacağı bir gaileye atar.
Başkalarına karşı göstermiş olduğumuz affediciliği ve merhameti asla kendimize göstermeyiz
Hâlbuki buna en çok ihtiyacı olan biziz ve bunu sonuna kadar hak ediyoruz.
Bunun için yaptığımız hatalara suç kılıfı giydirmeden bunlardan dersler çıkararak kendimizi bağışlamalı ve sımsıkı sarılmalıyız, bu kendimizi sevmemize, akabinde insanları sevmemize ve daha sonra ise hayatı sevmemizi sağlar.
En güçlü duygumuz sevgidir bunu ilk başta en yakınımızdakine göstermeliyiz buda tabii ki “BİZİZ”
Daha çok sevgi, daha çok kucaklaşma ve elbette MUTLULUK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Cengiz ŞİMŞAT'ın Yazıları
► Ödül ve Ceza Psk.Dnş.Banu KAYIK
► Ceza mı? Disiplin mi? Psk.Büşra BÖREKÇİ
► Çocuk ve Ceza Psk.Hüseyin ABAY
► Ceza mı Yoksa Disiplin mi? Psk.Dnş.Gülşah ALCAN ÇAPRAZ
► Ceza Değil Bedel Psk.Dnş.Erdinç GÜLLÜ
► Çocuklarda Ödül ve Ceza Yöntemi Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Fiziksel Ceza Çocuğu Nasıl Etkiler Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Suç ve Ceza' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Error Nisan 2019
◊ Uyku Mart 2019
◊ "Evdeki Yabancı" Eylül 2018
◊ İlk Zil Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:44
Top