2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yulaf Ezmesinin Sporcu Beslenmesindeki Yeri
YAZI #6157 © Yazan Dyt.Furkan ŞAHİN | Yayın Ocak 2020
Yulaf; protein ve lif içeriği yüksek, vitamin ve mineraller açısından zengin bir kompleks karbonhidrattır. Sporcular için hem kaliteli bir enerji kaynağıdır hem de uzun süreli tokluk sağlar.
Yulaf sağlıklı sindirim için gerekli her iki lif türünü bünyesinde bulunduran bir tahıl türüdür(%55 çözünebilir ve %45 çözünmez lif). Çözünebilir lif içeriği sayesinde kan kolesterol seviyesini düşürür. Çözünmez posa içeriği kabızlığa iyi gelir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlar, kan şekerini dengeler. Bu sebeple sporcuların idman öncesi tercih ettiği besinler arasındadır. Yulaf içeriğinde fitokimyasalları barındırır ve bunlar kansere karşı koruyucudur. B vitamininden zengin olduğu için metabolizmayı düzenleyici etkisi vardır. Yulaf ezmesini antrenmanlardan 40-50 dakika önce ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Eğer tadı kötü tüketemiyorum diyorsanız; yulafı tek başına tüketmek yerine süt, meyve, kuruyemiş gibi besinlerle karıştırarak yada sütle pişirerek muhallebi kıvamında tüketebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Furkan ŞAHİN'in Yazıları
► Yulaf İn Buğday Out mu Oldu? Dyt.Gizem ŞEBER
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Gökhan ÇELİK
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Miray TÜRKER KAYA
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Şeyma SARAY
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Serpil TARMAN
► Sporcu Beslenmesi Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Sporcu Beslenmesinin Temel İlkeleri Dyt.Aysen ARICAN ÖZ
► Sporcu Beslenmesinde Genel Hususlar Dyt.Aslı İÇİNGÜR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yulaf Ezmesinin Sporcu Beslenmesindeki Yeri' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:15
Top