2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tavşanlarda Kısırlaştırma ve Kısırlaştırma Sonrası Beslenme
YAZI #6332 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Şubat 2020
TAVŞANLARDA KISIRLAŞTIRMA VE KISIRLAŞTIRMA SONRASI BESLENME

******** Birden çok ve hem dişi hem erkek tavşanınız varsa tavşanlarınızı kısırlaştırmanız gerekmektedir. Çünkü tavşanlar çok hızlı üreyen hayvanlardır ve çok fazla tavşanın bakımı zor olabilir ve bir süre de başa çıkılamaz hale gelebilir. Genç erkek tavşanlar 5,5-6 aylık olduklarında çiftleşmeye hazır hale gelirler. Dişiler de 6-7 aylık olduklarında bu duruma hazır hale gelirler. Ama cinsler arasında bu bazen değişiklik gösterebilir. Kızışma dönemine giren genç erkek tavşanlar sahiplerini hafiften kıtlar, asabileşir, başka erkek tavşan varsa onunla kavga edebilir veya onu dişi sanabilir. Dişiler de ilerde yalancı hamilelik dönemine girebilirler. Bu konuya daha sonra değineceğim. Tek tavşanınız varsa ona illa birlikte kalması için eş aramayın, kısırlaştırmanıza da gerek yoktur, sonuçta kısırlaştırmada verilen narkoz, insanlardaki gibi birçok hücreyi öldürür, operasyon sonucu tavşanınız uyanamayabilir ve operasyon sonrası yine acı çekebilir. Kısırlaştırma yapılacaksa çok iyi ve tavşanlardan oldukça iyi anlayan bir veteriner olmalıdır, daha önce çokça tavşan kısırlaştırması yapmış olmalıdır yoksa tavşanınız deneme tahtasına dönebilir. Tavşanınızı çok soğuk olmayan serin havalarda, mesela sonbaharda kısırlaştırınız. Bu onun sonraki ağrılı dönemi için daha iyi olacaktır. Kısırlaştırma sonrası tavşanınızı bir süre yakından çok iyi izlemelisiniz. Bir farklılık görürseniz hemen veterinere götürmelisiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Tavşanlarda Kısırlaştırma ve Kısırlaştırma Sonrası Beslenme' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:50
Top