2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Terapiste Gitmeye Çekiniyorum
YAZI #6353 © Yazan Psk.Asena Merve ERGUN | Yayın Şubat 2020
Merhaba sevgili okur. Cinsel Terapi ülkemiz şartları göz önünde bulundurulduğunda toplum tarafından sevgiyle kucaklanan, rahatça konuşulan, alışılagelmiş bir terapi şekli gibi kabul görmüş bir terapi çeşidi demeyi çok isterdim. Ancak; insanların çekine çekine, her türlü yolu ve yöntemi deneyip, başka hiçbir çare bulamadıktan sonra; tek atımlık kurşun gibi düşünerek geldiği, tekinsiz bir mecra desem yeridir.

Tabularla dolu bir toplumda Cinsel Terapi’ ye gitmek bir yana; telefonla randevu almak bile ölüp ölüp dirilinen, kan ter içinde derdinin üçte birini anlatabildiğin, meşrebin el verdiği ölçüde kadın yahut erkek terapist seçimlerine giriştiğin meşakkatli bir süreçten bahsediyorum. Öncelikle erkek adına bir düşün sevgili okur. Kendini onun yerine koy: Erken boşalma sorunun var. Kimseye derdini anlatamıyorsun, eşini mutlu edemediğin yönünde kaygıların hat safhada ve bundan kaynaklı eşinle çatışmalar, gerilimler ve dahi iletişim kopuklukları yaşıyorsun. Etrafındaki arkadaşların soruyor “ Neyin var?” … “Yok bir şey!” deyip geçiyorsun ya da seni anlayabileceğini düşündüğün birisine zar zor ıkına sıkıla anlatmaya çalışıyorsun, kızarıyorsun, bozarıyorsun… İnternete giriyorsun çeşit çeşit yöntemler anlatılmış, gayri-resmi ilaçlar, kalp ve tansiyon hastalıklarını tetikleyici, toplum tarafından sürekli alay konusu edilen haplar, penise yapılan korkunç müdahaleler… Doktora gidiyorsun, yine durumunu çekine çekine anlatabildiğin kadar anlatıyorsun, ilaç veriyor: “Cinsel birleşmeden şu kadar saat önce kullanacaksın “ diyor. Kullanıyorsun iyi de geliyor ama bir yanın biliyor ki sadece o ilaç sayesinde etkili olabiliyorsun. Tek başına bir hiçmişsin gibi, işe yaramaz bir adamın tekiymişsin gibi pislik bir his, başarısızlık duygusu, kaygılar, sıkıntılar gelip boğazına çöküyor. Ne yapsam ne etsem diyorsun tekrar doktora gidiyorsun “Doktor yok mu bunun başka çaresi?” diyorsun “Psikolojik seninki diyor ve sana Cinsel Terapist’ e gitmeni tavsiye ediyor. “Nereden çıktı şimdi bu? Bu işlerin terapisi de mi oluyormuş ?” diyor ve araştırıp, soruşturmalara başlıyorsun. Hasbelkader birini bulup bir cesaret çeviriyorsun ofisin numarasını, sekreter çıkıyor karşına. Soruyor “Buyurun beyefendi hangi alanda seans almayı düşünüyorsunuz?” Haydi bakalım. İşin yoksa bir de ona anlat derdini. Hiç kimsenin bilmesini istemediğin en özel sorununu bir yabancıya anlatma düşüncesi bir yandan seni esir almışken bir de bu sekreter işi çıkıyor. Bu noktada söyleyebilenler var, vazgeçip telefonu kapatanlar var, utanıp bireysel terapi isteyenler var… Söyleyebilip de sonra randevuya gelecek cesareti bulamayanlar ise başka bir kategorideler…

Sözün özü sevgili okur; Cinsel Terapi öyle hemen herkesin pat diye karar verip gidebildiği bir terapi alanı değil ve çekinmen kadar normal, doğal bir durum yok. Eğer kararını verdikten sonra hemen arayıp randevu almayı başardıysan toplumun yüzde doksanından daha cesaretli ve kendin için bir şeyler yapmaya isteklisin demektir. Biz cinsel Terapistler de bu denli istekli danışanlar ile çok daha verimli olabiliyoruz. İş Terapi’ ye gelene kadar bu aşamaları atlatabilecek potansiyele sahip olmakla ilgili. Çekinceler, korkular, ne olacağını bilmemekten kaynaklanan kaygılar olması çok doğal. Cinsel Terapist ile tanışıp seans odasına girene kadar her şey çok gerginlik verici ve strese meyil ettirici olabilir. Ancak o odaya girip derdini anlattıktan sonra ve Terapist’ in seni ilgi ile dinleyip anlamaya çalıştığını, sana yardımcı olmak için orada tüm varlığı ile bulunduğunu gördüğünde, Terapist’ in senin söyleyemediğin tüm kelimeleri çok doğal bir şekilde söyleyebildiğini gördüğünde rahatlayacaksın sevgili okur. Bunun garantisini; bu zamana kadar pek çok danışan görmüş bir Cinsel Terapist olarak; en azından kendi adıma verebilirim. Her şey ufak bir cesaretle başlar sevgili okur. Kendin için bir şey yap ve piyasada bulunan işe yaramayan geçici çözüm yollarını deneyip bedenini yormadan önce bir defa Cinsel Terapist’ e gitmeyi dene… Alanında uzman, bu konuda eğitimlerini tamamlamış bir terapist “Viagra” benzeri cinsel istek arttırıcı haplardan çok daha profesyonel, çok daha etkili ve çok daha faydalı bilgileri seninle paylaşacak ve en önemlisi seni tanıyıp sadece sana özel bir tedavi yöntemini belirleyerek sana yardımcı olacaktır. Ayrıca belirtmeliyim ki arkadaşlarına ya da güvenilmeyen kaynaklara anlatmaktansa bir Cinsel Terapist’ e anlatmak çok daha güvenilir olacaktır. Çünkü Cinsel Terapi’ de konuşulan her şey danışan ve Terapist arasında sır olarak kalacaktır. Bu; psikolojide etik temalı yasalar ile sınırlandırılmıştır. Seans esnasında konuşulanları başka birinden duyduğunu kanıtlarsan Terapist’ inden şikayetçi olma hakkın yasalarla korunmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Asena Merve ERGUN Fotoğraf
Psk.Asena Merve ERGUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Asena Merve ERGUN'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cinsel Terapiste Gitmeye Çekiniyorum' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Stockholm Sendromu Şubat 2020
◊ Uyumlu Bir Cinsel Yaşam Şubat 2020
◊ Erken Boşalma Nedir? Şubat 2020
◊ Vajinismus Nedir? Şubat 2020
◊ Canım Oksitosinim Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:52
Top