2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Canım Oksitosinim
YAZI #6354 © Yazan Psk.Asena Merve ERGUN | Yayın Şubat 2020
Merhaba sevgili okur. Bu gün herkes kendi “Oksitosin” ine sarılıyor! Oksitosin hormonu sadece fiziksel temal yolu ile salgılanan muazzam bir hormon.

Bu hormon salgılandığında vücudumuz yatışır, mutluluk ve huzur hissi tüm bedenimizi kaplar. Güven ve mutluluk hissi veren bu hormon sayesinde gergin ruh halimizden sıyrılır ve yaşamımız boyu duygularımızı yönetmeyi sağlayan sinir hücrelerimizi yatıştırmayı öğreniriz. Oksitosin hormonu sadece ve sadece fiziksel temas yolu ile salgılayabileceğimiz ir hormon. Dolayısı ile ne yenir ne yutulur! Sadece sevdiklerinize sarılarak, güvendiğiniz birinin omzuna başınızı yaslayarak, sevgi dolu bir kucaklaşma ile yahut kendi kendinize battaniye terapisi yaparak elde edebileceğiniz muhteşem bir şeydir. Yapılan bir araştırmaya göre VAJİNİSMUS problemi yaşayan kadınlarda oksitosin hormonunun olumlu etkileri tespit edilmiştir.

Cinsel birliktelik sırasında eşini çok sevmesine, ondan çok hoşlanmasına rağmen koit; yani penis- vajina birleşmesini sağlayamayan kadınlar için cinsel terapist olarak önereceğim ilk ödev “Sensate Focus” ödevidir. Bu ödev çiftlerin loş bir ortamda, uygun bir zaman diliminde, baş başa , rahat ve gevşemiş bir halde birbirlerine sakinleştirici masaj yapması şeklinde özetlenebilir. Sensate Focus ‘ un detaylı ve farklı biçimleri vardır ve çiftin uyum problemine, problemin düzeyine, şiddetine göre cinsel terapistin uygun gördüğü şekilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde bu ödev fayda sağlayamayabilir. Sensate Focus’ un en önemli faydası kişiler için karşılıklı Oksitosin hormonu salgılama aracı olmasıdır. Bu sayede çiftler gevşer, rahatlar ve vücutlarındaki gerginliğin giderek yatak odalarını terk ettiğini, orada sadece rahatlık, huzur ve güvenin hissedildiğini keşfederler. Rahatlamış, bolca oksitosin hormonu salgılamış, huzurlu bir beden; cinsel birliktelik ve eşinin dokunuşlarından keyif almaya hazır hale gelmiş bir bedendir. Eşler birbirlerinin dokunuşlarından aldıkları keyfi düşünür ve bedenlerinde oksitosin hormonunun verdiği gevşekliği, rahatlığı hissetmeye odaklanırlarsa keyif ve mutluluk beraberinde gelecektir. Vajinismus problemi yaşayan kadınlar için parmak egzersizi ödevlerinden önce yapılması gereken en temel ödev sensate focus ödevidir. Bir cinsel terapist olarak benim yöntemim: öncelikle sensate focus basamağını kusursuz bir şekilde tamamlamak ve ardından sırası ile parmak egzersizlerine başlamaktır. Bir basamak sağlıklı bir şekilde tamamlanmamışsa diğer basamağa geçmek, acele etmek çözüm getirmeyecektir. Aksine var olan durumu daha kötüye götürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Oksitosin hormonu bu aşamada bireyler için oldukça önemlidir. Bol bol sevdiklerinize sarılın. Bir temasla iki kuş birden vurmanız mümkün! Temas etmekten, dokunmaktan çekinmeyin. Kimse size dokunmuyorsa siz kendinize dokunun! Herkes kendi oksitosinine sarılsın! Kendine şefkat göstermek zor iştir. Kişiyi gözleri yaşarana dek zorlar. Ancak iyi gelir. Kendinize en yakın battaniyeyi kapın ve dediğimi yapın! Hemen kendinize sarılın, sırtınızı pışpışlayın, kendinize bir masal anlatın ya da bir ninni söyleyerek kendinizi uyutun. Annenizden, sevdiklerinizden alamadığınız şefkat duygusunu kendinize sağlayın. Çok saçma ya da çok komik gelebilir ancak denediğinizde gözlerinizin dolduğunu göreceksiniz…

Bol oksitosinli günler diliyorum…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Asena Merve ERGUN Fotoğraf
Psk.Asena Merve ERGUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Asena Merve ERGUN'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Canım Oksitosinim' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
◊ Stockholm Sendromu Şubat 2020
◊ Uyumlu Bir Cinsel Yaşam Şubat 2020
◊ Erken Boşalma Nedir? Şubat 2020
◊ Vajinismus Nedir? Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:50
Top