2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma Nedir?
YAZI #6356 © Yazan Psk.Asena Merve ERGUN | Yayın Şubat 2020
Prematür Ejakülasyon olarak da bilinen Erken Boşalma; tekrarlayıcı bir şekilde cinsel birleşme yaşanmadan ya da birleşme sırasında çiftin isteğinden önce yaşanan boşalmadır.
Erken Boşalma problemi yaşamak; çiçek açmış ağaçlarla dolu güzel bir yolda hız yapmak gibidir. Kişi hızlı bir şekilde koit (penis-vajina birleşmesi) gerçekleştirirken sadece boşalma(ma) odaklıdır. Bu durum; yolculuk süresince etrafı seyretmenin, doğanın tadını çıkarmanın verdiği hazzın kaçırılması anlamına gelir. Hız yaptığınızda etrafınızda olup biten birçok güzelliğin farkına bile varmadan yolun sonuna geldiğinizi düşünün… Ne gittiğiniz yoldan keyif alırsınız, ne partnerinizin bu yolculuğun keyfini çıkarmasına izin verirsiniz ne de sonunda yaşayacağınız hazzın büyüklüğünü kontrol edebilirsiniz. Erken boşalma sorunu ülkemizde 10 erkekten 8 ‘ inin karşılaştığı bir problemdir. Veriler gösteriyor ki ülkemiz sosyo-kültürel özellikleri erken boşalmayı tetiklemektedir.

Erken Boşalma ergenlik döneminde yakalanma korkusu ile hızlı bir şekilde mastürbasyon yapmaktan ve bedenin bunu alışkanlık haline getirmesinden kaynaklanabilmektedir. Ergenlik Döneminde yapılan bir başka yanlış ise kuru kuruya mastürbasyon yapmak, sabun gibi maddelerle tahriş edici bir şekilde mastürbasyon yaparak boşalma ve tahrişin verdiği acıma hissini birleştirmektir. Boşalma eyleminin gerçekleşmesi zevklidir ancak bu süreçte boşalmaya giden yolda alınan zevk; boşalma anında alınan zevkten toplamda kat ve kat daha fazladır. Ancak mastürbasyon süresinin kısa tutulması, mastürbasyon esnasında tahriş edici maddeler kullanılması bu süreçte alınan hazzı ortadan kaldırmakta ve bireyi bir an önce sonuca gitmesi için zorlamaktadır. Bu durumda kişinin vücudu yıllar süren alışkanlıklar sebebi ile erken boşalmaya programlanmaktadır.

Birleşme esnasında hızlı olmak gerektiği, belli bir ritimde devam etmek gerektiği ve bunun kadına daha çok zevk verdiği doğru bilinen yanlışlardandır. Tam tersine yavaş, nefes kontrolünü sağlayarak sakin bir ritim ile hareket etmek alınan hazzı iki katına çıkaracaktır. Hızlı nefes alıp vermek sürüngen beyni harekete geçirmekte ve bu da erken boşalmaya sebep olmaktadır. Bu nedenle nefes kontrolü sağlamak; bunu sağlamak için de bol bol egzersiz yapmak gerekmektedir.

Erken boşalma sorunu travmatik yaşantılardan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Geçmişte yaşadığınız olumsuz tecrübeler, ilk sevişme deneyiminizin travmatik olması… vb gibi nedenlerle ileriki yaşlarda erken boşalma ile karşılaşmak mümkündür. Doktorunuzla görüşmüş, gerekli tetkikleri yapmış ve doktorunuzdan durumunuzun fizyolojik değil, psikolojik olduğunu öğrenmişseniz mutlaka bir Cinsel Terapiste başvurunuz. Zira erken boşalma sorunu inatçıdır ve bir uzman eşliğinde sakin adımlarla ilerlenmesi gereken bir süreç gerektirir. Cinsel Terapiste gitmekten çekinmeyin. Hayatınızın geri kalanında erken boşalma sorununun var olmasındansa kendiniz için bir şey yapın ve utancı bir kenara bırakarak kendiniz için bir adım atın. Unutmayın! Bu gün terapiste başlarsanız; yarın terapinizin birinci gününü bitirmiş olacaksınız…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Asena Merve ERGUN Fotoğraf
Psk.Asena Merve ERGUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Asena Merve ERGUN'un Yazıları
► Erken Boşalma Nedir? Psk.Mine AYDEMİR
► Erken Boşalma Nedir? Psk.Dnş.Muharrem KÖSE
► Erken Boşalma Nedir? Nasıl Giderilir? Dr.Psk.Alper ÇUHADAROĞLU
► Erken Boşalma Nedir, Nasıl Çözülür ? Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Stockholm Sendromu Şubat 2020
◊ Uyumlu Bir Cinsel Yaşam Şubat 2020
◊ Vajinismus Nedir? Şubat 2020
◊ Canım Oksitosinim Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:12
Top