2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İç Sorgulama
YAZI #6380 © Yazan Psk.Sevil ÖKSÜZ | Yayın Mart 2020
Biliyorum, yıllardır insanların yaptıklarından ötürü çok canın yandı, yüreğin yaralandı ve sen sana verilen her bir tuğla ile onlarla arana duvar ördün, bir daha seni incitemesinler diye korumaya aldın kendini. Hep o duvarın arkasından baktın hayata ve onlara yıllarca. Bazen cesaret edip içindeki sevgini, merhametini, şefkatini her gösterdiğinde, değer verdiğinde istediğin karşılığı alamadın, hayal kırıklığına uğradın, kullanılıyor olma hissi sardı dört bir yanını ve bu duygudan hiç hoşlanmadın. “Aman ne olacak ki? yap gitsin” diyen vicdanınla, “Saçmalama, kendini kullandırma” diyen aklın arasında savaş yaşadın iç dünyanda. Oysa ki sen bu savaş arasında kalmaktan da hiç hoşlanmıyordun. Hep iç huzuruyla, savaş olmadan yaşamayı, yastığa başını rahatça koyup uykuya dalmayı, hiç kimse için kötülük düşünmeden insanca yaşamayı tercih edenlerdendin.
Şimdi ne oluyor da acaba doğru mu yaptım yıllarca
diye sorguluyorsun kendini? Duvarını yıkmaya karar mı verdin? Hayatın içine korkusuzca dalıp, “Ne olacaksa olur” görelim bakalım mı diyorsun artık? Onlardan biri gibi mi olmaya karar verdin?
Peki yapabilecek misin? Onlar gibi sadece aklını dinleyip, önce ben mi diyeceksin? Bencilleşecek misin? Kendini kandırma.
Sen kendini iyi tanıyorsun, yapamazsın, onlar gibi olamazsın, çünkü sen özünle çoktan buluştun. Dünyayı çok daha farklı algılıyorsun, her şeye rağmen sevgiyle, merhametle, iyilikle hareket ediyorsun, değişemezsin ki.
Tamam kır duvarını, daha yalın bir çıplaklıkla gör gerçeği ama asla kendin olmaktan vazgeçme, hep en iyiye, en güzele doğru yol almaktan vazgeçme, çünkü sen uzun zamandır o yoldaydın zaten, kim ne yaparsa yapsın, bu hayatta herkes kendi yaptığının bedelini ödüyor ama erken ama geç. Ah keşke herkes bunun farkına varsa diye hayıflanma, herkesin hayat yolculuğu kendine.....
PSİ.SEVİL ÖKSÜZ
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevil ÖKSÜZ'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'İç Sorgulama' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umudunu Yitirme... Nisan 2020
◊ Özlemek.... Nisan 2020
◊ Kendini Fark Et.... Mart 2020
◊ Tercih Senin.... Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:42
Top