2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tercih Senin....
YAZI #6382 © Yazan Psk.Sevil ÖKSÜZ | Yayın Mart 2020
Gerçekten mi? İnsan kalbinde ne taşıyorsa dünyaya bakınca da onu mu görür? İyi niyet taşıyorsa, yapılan kötülükleri görmez mi? Görür tabii ki, görür de kendi yapmaz, yapamaz, mayasında yok ki. O zaman kötülerin mayasında mıdır suç? Mayasını nereden aldı? Genleri mi? Ataların mirası mı? Kodlanması mı? Kendisinin hiç mi suçu yok? İyilik dururken, kötülüğü tercih eden kim öyleyse?
Bu bir tercih meselesi aslında. Tamam hayatında sıkıntılar yaşadın, hayat yüzüne gülmedi bir türlü ve sen de bütün öfkeni mi kusuyorsun insanlara, bu mu?
Kendine acıdığının farkında mısın? Bu öfkenin, bu agresyonun altında yatan duygunun farkında mısın? Hiç mi sevilmedin? Hiç mi sevildiğini hissetmedin? Kendini bile sevmiyor musun? Neden kötülüğü tercih ediyorsun? Yaptığın tercihin seni senden daha da uzaklaştırdığının farkında mısın? Kalbinle olan bağlantını kestiğinin farkında mısın? Bunlar sana iyi gelmez ki. Kendinden ve yaptıklarından nefret etmeye başladığında anlarsın bunu. Çünkü dipsiz bir kuyuya yavaş yavaş inmektesin. Hırsın kör etmiş gözlerini, gerçeğin yanılsaması sana daha cazip geliyor öyle mi? Gerçekten görmüyor musun sendeki zelzeleyi? Kendine gel diye çığlık atan, çırpınan o küçük seni? Herkes görüyor sendeki acı çeken seni. Vicdanınla hesaplaşma yapan gözlerindeki sönük feri.
Dönmek bu kadar mı zor gittiğin yoldan? Çıkmak bu kadar mı zor saplandığın bataktan?
Hiç denemedin mi iyiliği? Hiç denemedin mi sevmeyi?
Denemelisin, inan iyi geliyorsun kendine, daha farklı bakıyorsun etrafına, daha çok seviyorsun hayatı ama öncelikle kendini....
PSİ. SEVİL ÖKSÜZ
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevil ÖKSÜZ'ün Yazıları
► Tercih ve Kariyer Danışmanlığı Nedir? Psk.Dnş.Fatma ZENGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Tercih Senin....' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umudunu Yitirme... Nisan 2020
◊ Özlemek.... Nisan 2020
◊ Kendini Fark Et.... Mart 2020
◊ İç Sorgulama Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:14
Top