2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Toplum Sağlığı ve Virüs
YAZI #6392 © Yazan Psk.Sevil ÖKSÜZ | Yayın Mart 2020
Merhaba 🙋
Şu Corona virüsü hakkında o kadar çok şey yazıldı, çizildi anlatıldı ki, gün geçmiyor ki yeni bilgiler öğrenmeyelim. Durum ciddi, hem de çok ciddi....
Hızla yayılan bir virüsle karşı karşıyayız hepimiz ve ne olduğunu, nasıl bir gelişme göstereceğini henüz tam olarak bilmiyoruz. Bildiğimiz sadece bu kritik süreçte hepimizin çok dikkatli olması gerektiği gerçeği. Hijyenimize, genel sağlığımıza, sadece kendimizin değil sevdiklerimizin ve en önemlisi de bütün herkes için dikkat etmeliyiz.
Sadece kendini düşünme bencilliği çoktan rafa kalktı, kalkmalı da....
Bana bir şey olmaz, ben korunuyorum tarzı bencil hatta biraz da saflık derecesinde bir düşünce tarzı içerisinde olanlara hayretle bakıyorum. Gittikçe ciddileşen bu kritik süreçte hala evinde oturamayan, (zorunlu görevlerdekiler hariç) fıldır fıldır dışarıda gezen, kimle ya da neyle temas ettiğinin farkında olmadan akşam evine mikrobu getirerek belki de evdekilerin hastalanmasına sebep teşkil edecek şekilde fütursuzca davrananları anlamakta zorlanıyorum. Nasıl bir psikoloji yaşadıklarını merak ediyorum?
Bütün dünya sağlık örgütleri ve çalışanları “EVİNDE KAL” diye bas bas bağırırken onların bu duyarsızlığına şaşırıyorum hatta kızmaya da başladım😡
Evinde kal arkadaşım, evinde kal. Kendini düşünmüyorsan diğerlerini düşün. BENCİL OLMA.....

Bu süreçte sadece fiziki sağlığımız değil ki bizi endişelendiren. Psikolojik sağlığımız da önemli. Kaygı reaksiyonları, fobik reaksiyonlar, temizlik takıntıları, panik ataklar hızla hayatımızda görünür olmaya başladı. Virüsü kapmamak, hastalanmamak yani ölmemek için insanlar çılgınca şeyler yapmaya başladılar. Temizlik malzemelerini içenler bile var.🙄 Tarihe bakıldığında bu tip durumlarda toplumsal olarak paranoyanın arttığı ve insanların birbirlerine karşı şüpheci davranarak, toplumsal histeriyle zarar verdiği görülmüştür. Durum “TOPLUM SAĞLIĞI” konusudur.
Bütün bunların neticesinde bütün dünya sağlık açısından (hem fizyolojik hem de psikolojik) ciddi bir sınavdan geçmektedir. Sınav sonucunda alacağımız not; şu anda nasıl davrandığımızla alakalı olacak.

Bu iki haftalık süreçte bütün danışanlarımla olan seanslarımı erteledim, fakat bana ne zaman ihtiyaç duyarsanız telefonun ucunda olacağımı bilmenizi isterim.
Herkese sağlıklı günler diliyorum....Psi.Sevil ÖKSÜZ
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevil ÖKSÜZ'ün Yazıları
► Korona Virüs ve Duygularımız Psk.Seda KARACA
► Virüs, Maske ve İletişim Psk.Semra EVRİM
► Birey Toplum İlişkisi Psk.Esra ERDOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Toplum Sağlığı ve Virüs' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umudunu Yitirme... Nisan 2020
◊ Özlemek.... Nisan 2020
◊ Kendini Fark Et.... Mart 2020
◊ Tercih Senin.... Mart 2020
◊ İç Sorgulama Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:28
Top