2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Terapi
YAZI #6433 © Yazan Psk.Ebru ÇAKIR | Yayın Nisan 2020
Online terapi; genellikle internet bağlantısıyla görüntülü konuşma sağlayan bir program aracılığı ile psikolojik destek almaktır. Doğal afetler, salgın hastalıklar ve virüsler sebebiyle online terapiler ön plana çıkmaktadır. Şu sıralar korona virüs sebebiyle mümkün olduğunca evde kalmak durumundayız. Ancak bu süreçte ruh sağlığımız da oldukça etkilebiliyor. Destek almamız gereken durumlarda terapiye gitmemiz de şu an için çok sağlıklı olmadığından online terapiler kurtarıcı bir rol üstleniyor.

Online terapinin hangi durumlarda avantaj sağladığına bakacak olursak;

📞Kronik veya fiziksel rahatsızlıkları nedeniyle evinden çıkamayanlar,

💻Yoğun iş temposu nedeniyle psikolojik destek almaya fırsat bulamayanlar,

📞Hayatın günlük akışı içinde yaşanan ani değişimler karşısında çaresiz kaldığını hissederek psikolojik destek almak isteyenler,

💻Yaşadığı yerde psikolog bulamayanlar,

📞Yüz yüze terapiyi tercih etmeyenler,

💻Yurtdışında olup ana dilinde psikolojik destek almak isteyenler için avantaj sağladığı bilinmektedir.

Online terapilerin yüz yüze terapilerden tek farkı fiziksel mekan farklılığıdır, yöntemsel açıdan bir farklılık göstermemektedir. Zaman, ulaşım ya da maddi imkanlar düşünüldüğünde de online terapiler günümüzde daha çok tercih edilen pratik bir yöntem olarak görülmektedir.

Online terapi seansları bilgisayar ya da akıllı telefon aracılığı görüntülü konuşma şeklinde ilerletilebilmektedir. Seansların yapılandırılışı, süresi ve işleyişi açısından yüz yüze terapilerden bir farklılık göstermemektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebru ÇAKIR Fotoğraf
Psk.Ebru ÇAKIR
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ebru ÇAKIR'ın Yazıları
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
► Online Terapi Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Online Terapi Nedir? Psk.Beyza ERGEN
► Online Terapi Nedir? Psk.Dnş.İsmail KOÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Online Terapi' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Oyun Terapisi Nedir? Nisan 2020
◊ Resim Analizi Nisan 2020
◊ Fobiler Nisan 2020
◊ Karne Sürecini Yönetme Nisan 2020
◊ Kardeş Kıskançlığı Nisan 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:58
Top