2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neyi Öğrenmemiz Gerekiyor?...
YAZI #6435 © Yazan Psk.Sevil ÖKSÜZ | Yayın Nisan 2020
Bu sabah bana sosyal medya aracılığıyla ulaşan bir kişiye elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, bu süreç oldukça zorlu biliyorum fakat öğrenmemiz gereken şeyler var hepimizin.
Faydalı olur düşüncesiyle sizinle de paylaşmak istiyorum....

* Hocam merhaba, Psikolojimiz çok bozuldu. Özellikle benim bu corona sürecinde iş hayatı, ev hayatı, sosyal hayat her şey durmuş vaziyette.
* “Herkes için öyle, biraz daha sabır lütfen.”
* Hocam cidden kafayı yemek üzere tüm insanlar. Ne yapmamız gerektiğini kimse bilmiyor. Bu süreçte ne yapmamız lazım. Bize bu konuda destek olur musunuz?
* “Gönderilerimde olabildiğince destek olmaya çalışıyorum ve neler yapılabilir diye açıklamalarda bulunuyorum takip edebilirsiniz.” “Kendimizi izole ettiğimiz dönemde yapacaklarımız, bu zorlu süreçte bizi iyi hissettirecek ve normal yaşamlarınıza döndüğümüzde bizi daha GÜÇLÜ hale getirecek etkinlikler olmalı. Uzun zamandır ilgilenmeye fırsat bulamadığınız kitapları okuyabilir, mesleğinizle ilgili çalışmaları takip edebilir, uzun zamandır izlemek için fırsat aradığınız filmleri izleyebilirsiniz. Unutmayın, güçlü bir FİZİKSEL sağlık için moralimizi ve işlevselliğimizi arttırmanın yollarını aramalıyız.”
* 7 tane kitap bitirdim Hocam, İngilizce çalışıyorum, Film izliyorum ama endişe devam ediyor, dışarıya adım atmaya korkar olduk.
* “Gevşeme ve nefes egzersizlerini deneyin bu dönemde çok işe yarıyor. Stresi ve korkuyu azaltıyor. Ayrıca meditasyon da işe yarıyor. Tabii en önemlisi de bu günlerin geçeceğini bilmek. Değişim yaşanıyor. Değişimler hep sancılıdır.”
* Başka Hocam?
* “Olduğu gibi kabul etmek lazım. Kabullenmek çok önemli sakinleştirici etkisi yapıyor. Doğa, sistem zaten kendi ritminde hep sakindir fakat biz insanlar hep hızlıydık.”
* Evet ziyadesiyle
* “Ev, iş, içeri, dışarı, aşağı, yukarı koşturup duruyorduk yani hızımız ritmik sisteme göre çok fazlaydı ve yorulduğumuzun, tükendiğimizin farkında değildik. Dahası hep dahası diyorduk. Bu durum sisteme fazla geldi.”
* Doyumsuzluk vardı, hep daha fazlası hep daha fazlası
* “Evet. İşte şimdi sistem bize “ hey ne oluyor, dur biraz, sakinleş, yavaşla, düşün ve benimle tekrar uyumu sağla, yoksa kendi kendini yok edecektin” diyor.”
* Yetinmeyi bilmeli sana verdiği kadarıyla hayatın
* “Bu nedenle ben bu günleri insanın kendini ve hayatı yeniden tanıma ve anlama günleri olarak yorumluyorum.”
* Ne güzel tarif ettiniz
* “Bunu yapabilenler hayat yolculuğunda çok yol katedecek ve galip gelerek yeni sistemde yollarına devam edecek. Başaramayanlar ise korkularına teslim olup ya kendinden ya da bu dünyadan vazgeçecekler.”
* Amaç bu muydu zaten Hocam? Ayak uydurabilenler kalsın, uyduramayanlar sistem dışında kalsın
* “Yeni Dünya düzeni her türlü zorluğa adapte olanları istiyor yani GÜÇLÜ’leri istiyor. Evet maalesef. Güçlü olanlar kalsın, zayıflar elensin, fiziki ya da psikolojik. Bu nedenle sağlıklı bireyler olmamız lazım. Hem biyolojik hem de psikolojik olarak sağlam olmalıyız.”
* Bu süreçte aşırı yıprandım. Dışarı çıkamıyorum, çıkınca rahat etmiyorum, cidden hayat durdu veya dediğiniz gibi olması gereken buydu.
* “Bana güvendiğiniz için çok teşekkür ederim.”
* Tabii ki de güveneceğim, sizden başka kime güveneceğiz. Herkes şov peşinde, piar yapma peşinde Efendim
* “Gerçekten teşekkür ederim görüşleriniz için🙏”
* Hocam bence doktorlarımızdan sonra bu süreçte en etkili olması gereken sizlersiniz. Aslında müsaadeniz var ise ben sizin benimle paylaştıklarınızı çevremle paylaşmak istiyorum.
* “Peki beni onlardan farklı kılan nedir size göre?”
* Sizin auranız farklı. Bir çok arkadaşım var psikolog, psikiyatrist ama hiç biri beni sakinleştirememişti böylece.
* “Peki anlaşıldı, şimdi sakin kalma ve kendimize sahip çıkma zamanı anlaşıldı mı? Bu arada paylaşabilirsiniz eğer faydam dokunacaksa. Size de sağlam bir gün diliyorum.🙋”
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevil ÖKSÜZ'ün Yazıları
► Neyi Neden Erteliyoruz? Psk.Nazlı DİNÇ
► Neyi, Nasıl Öğreniyoruz? Psk.Serap DUYGULU
► Karne Aslında Neyi Ölçer Psk.Ali Rıza TUNUR
► Çocuk Cinsellikte Neyi Merak Eder ? Psk.Gülçin DÖNMEZ FİDAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Neyi Öğrenmemiz Gerekiyor?...' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umudunu Yitirme... Nisan 2020
◊ Özlemek.... Nisan 2020
◊ Kendini Fark Et.... Mart 2020
◊ Tercih Senin.... Mart 2020
◊ İç Sorgulama Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:48
Top