2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Narsist Birey Nasıl Yetiştirilir?
YAZI #6444 © Yazan Uzm.Psk.Gülcem YILDIRIM | Yayın Nisan 2020
Bir çocuğun yetişkin olduğunda narsistik bir bireye dönüşmesinin en büyük sebebi annenin kafasındaki çocuğu büyütmesi, yani çocuğun ihtiyacını görememesidir. Bu yazıda narsist birey nasıl yetiştirilir ve narsist birey tedavisi hakkında bilgiler bulacaksınız.Narsistilik libidonun büyük bir depoda toplanır gibi egoda toplanması ve daha sonra nesnelere yönlendirilmesi; fakat kolaylıkla tekrar soyutlanarak egoya yönlenmesi durumudur. Narsistik kişilik bozukluğu*bulunan kişiler, başkasının düşüncelerine ve isteklerine ilgisiz kalan kişilerdir. Kendini beğenmiş, başkalarının yaşattıklarına ve yaşadıklarına duyarsız kalan, sürekli olarak kendini ön plana çıkarmak isteyen kişiler*narsistik*olarak adlandırılır.

Narsistik kişilik bozukluğuna sahip olan kişilerin çocukluğunda onları çok seven, çok ilgilenen bir ebeveyn varmış gibi görünür. Bu kişiler ailelerini bu şekilde tanımlar. Oysa ki durum pek de öyle değildir. Anne sever fakat kafasındaki çocuğu sever, gerçek çoçukla temas kurmaz, kuramaz. Bu şu anlama gelir;Çocuk anne-babanın istediği gibi davranmazsa yalnız bırakılır. Yalnızlıkla cezalandırılır.Çocuğun duyguları ve ihtiyaçları görmezden gelinir, şüphecilik ve güvensizlik duygusu bu kişilerin temel duygusu olur.

Varolduğu için değil de başarılı olduğu için değer görür, hayat boyu içindeki değersizlik duygusuyla başetmek zorunda kalır.Narsistik bir partnerle beraber olan kişiler tam da bu duyguları hisseder. Yalnız, güvensiz, değersiz. Bu duygular narsistik kişinin duygularıdır. Bu kişiler kendi duygularıyla temas kurmak istemez hissettiği bu olumsuz duyguları parnterine yansıtır.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gülcem YILDIRIM Fotoğraf
Uzm.Psk.Gülcem YILDIRIM
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog - Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi63 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Gülcem YILDIRIM'ın Makaleleri
► Minnettar Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Psk.Zeynep Sinem ERDOĞAN
► Partneriniz Bir "Narsist" mi? Psk.Dila HOTLAR
► Aşık Narsist Psk.Şeyda UNCU
► Narsist Kişileri Anlamak Psk.Deniz AKINCI
► Narsizm Ne Demek?Narsist Kimdir? Psk.Dnş.Nurullah SARI
► Narsist Kişi ile Sevgili/ Eş Olmak Psk.Yasemin TÜZEMEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Narsist Birey Nasıl Yetiştirilir?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aşırı Yeme İsteği Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:06
Top