2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çevrim İçi Terapistler(Online Terapist Nasıl Seçilir?)
YAZI #6516 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN | Yayın Mayıs 2020
Gitgide daha çok insanın tercih ettiği online terapi konusunda pek çok insan doğru uzmanı nasıl seçeceği konusunda zorluk yaşıyor.
Online terapi ya da yüz yüze terapi fark etmeksizin uzmanı arayışında elbette dikkat etmeniz gereken genel şeyler var. Öncelikle hangi alanda yardım aradığınıza odaklanın. Terapi çok geniş bir konu ve çok fazla yardım alanı var. Kişiler bu alanlara göre uzmanlaşır. Tahmin edebileceğiniz gibi bir kimsenin çok sayıda alanda uzman olması çok da mümkün değil. O halde ilk adım online terapide yardım istediğiniz alanı belirlemek olsun.
Belirlediğiniz alan sizin yardım istediğiniz “konu başlığı”dır. Panik, depresyon, evlilik sorunları gibi başlıklar üzerinden arama yapabileceğiniz gibi “online terapi” ya da “online terapist” kelimeleri ile arama motorlarına girip uzmanların özgeçmişlerini inceleyebilirsiniz. Genellikle terapistler çalıştıkları alanları, konu başlıkları halinde sıralayarak size hangi konularda hizmet verebileceklerine dair açıklayıcı yardımlarda bulunurlar. Sorun alanınızda terapi yapmada deneyimli bir online terapist online terapiye başlama konusunda sizin için oldukça rahatlatıcı olabilir.
Online terapi almak istediğinizde, online terapistin özgeçmişinde ruh sağlığı alanında eğitim alıp almadığı; uzman unvanı varsa bunu hak edecek bir yüksek lisans ya da uzmanlık verme yetkisine sahip bir kurumdan belgesi olup olmadığına bakabilirsiniz. Ayrıca kaç yıllık tecrübeye sahip olduğu, varsa terapi dışında eğitim, seminer çalışmaları gibi konular da o online terapistin yeterliliği hakkında bilgi verebilir.
Online terapi almak isteyen bir kimse online terapist ararken yaşadığı problemin ne denli büyük olduğuna da dikkat etmeli. Eğer çok büyük bir problemle karşı karşıya iseniz kesinlikle alanında deneyimli bir uzmana başvurmalısınız. Aradığınız online terapist size uzman unvanı ile online terapi hizmeti vermeli. Ancak danışmanlık ya da koçluk düzeyinde bir konu alanınız varsa mesleki tecrübesinin çok fazla olması illa ki gerekmeyebilir.
Aslında günümüzde bu araştırmalar eskisi kadar zor değil. Eskiden uzmanlara sadece yazılı kaynaklardan ulaşabilirken günümüzde pek çok uzman görsel ve sosyal medyada videoları, paylaşımları ile mevcut ve daha dokunulabilir mesafedeler. Bu durum online terapiye başlama isteğinde olan biri için online terapist bulmayı oldukça kolaylaştırıyor.
Doğru adımlar izlendiğinde online terapinin yasal olarak da hizmet bakımından da yüz yüze terapiden farkı yoktur. Hangi konuda ne tür bir uzman arıyor olursanız olun unutmamanız gereken: iyileşmenin sorumluluğu sizdedir ancak online terapide güvenliğinizi, mahremiyetinizi sağlamak, ulaşılabilir olmak, sizi seanslar konusunda net bir şekilde aydınlatmak başvurduğunuz online terapistin sorumluluğundadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ümran ÖRKÜN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi42 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'ün Makaleleri
► Psikolog Nasıl Seçilir? Psk.Duygu YÜKSEL
► Terapist Tavsiye Verir mi? Terapist Sizde Neyi Dinler? Psk.Dnş.Mustafa Burak ARABACI
► Online Terapi Nasıl Yapılır Psk.Serhat ÖNCÜLER
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çevrim İçi Terapistler(Online Terapist Nasıl Seçilir?)' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hayır De! Nisan 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:26
Top