2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ek Gıda Dönemi
YAZI #6609 © Yazan Didem AŞAN | Yayın Temmuz 2020
Ek gıda ve 1yaşından sonra emzirme
İlk 6yalnızc anne sütü alması gerekli bebişlerimizin 6.aydan sonra ek gıdaya geçişi uygundur .
- [ ] Sindirim sistemi ek gıdalarla değiştirileceği için seçim yapacağınız yiyecekleri özenle hazırlamalısınız 😊(diyetisyenden yardım alabilirsiniz)
- [ ] 6.ayını dolduran bebeğinize meyvenin sularını ,sebzenin en yumuşak sulu püreli halini sunabilirsiniz
- [ ] Püre halinde vereceğiniz gıdalara extra su,tuz,şeker eklemeyiniz meyvenin veya sebzenin suyu ,şekeri yeterlidir .
- [ ] Ek besin başladığınızda ara öğün olarak emzirmeye devam diyoruz . 2yaşına kadar almak istediği sürede almak istediği kadar emzirmeye devam sevgili anneler.
- [ ] Dsö, unisef ortak kararı 2yaş ve ötesine kadar anne süt alınması yönünde .
- [ ] Pes etmeden devam ediniz . Ek gıdayla birlikte devam sütü verelim mi ?sorularıyla karşılaşıyorum
- [ ] Sütünüz yettiği sürece,bebeğiniz yeterli ek gıda aldığı sürece gerekli değil . Kilo alımı,sağlık durumunu doktorunuzla ayrıca değerlendirmenizi tavsiye ederim .
- [ ] Bebeklerin yiyecekleri tanımaları için onlara fırsat verin , yiyeceklere dokundurun bırakın döke döke dağıta dağıta yemek yemenin hazzına varsınlar😊
- [ ] 1yaşından büyük bebeklerin emme sıklıklarında düşüşü gayet normal.
- [ ] Diş çıkarma döneminde sizi emzik gibi kullanabilir gayet doğal😊
- [ ] Ateşli ,hastalık dönemlerinde iştahının kesilmesi ek gıda almayıp yalnızca sizi emmek istemesi psikolojik anlamda da size ihtiyaç duyduğunun göstergesi..
- [ ] Bebekleri zorlamayın,aksaklıklar için moralinizi bozmayın zaman tanıyın sadece . Elbet tekrar emmek isteyecektir.süreçtir geçer..
- [ ] 2yaşını tamamladığında emmekten uzaklaşabilir. İstiyorsa devam ama ek gıda yeterli geliyorsa kesebilirsiniz .
- [ ] Bu süreçle siz de onunla birlikte beslenmenin her bir safhasını Adım adım öğreneceksiniz , her yeni anne bu yoldan geçiyor ,bol sabır ve sevgi dilerim 🥰
- [ ] Bebişlerinizin her anının keyfini çıkara çıkara yaşayın ❤ sevgililerimle 😊
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Didem AŞAN Fotoğraf
Didem AŞAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Hemşire
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Didem AŞAN'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ek Gıda Dönemi' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
◊ Tıkalı Meme-Mastit Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:56
Top