2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mideye Giden Yolda Psikolojik Destek
YAZI #6626 © Yazan Uzm.Psk.Gülçin SANLI | Yayın Ağustos 2020
Mideye giden yolun “ruh”tan geçeceğini hiç düşünmüş müydünüz? Ruh’tan geçmeyen şey var mı? Ruhumuz, bilinçdışımız, psikolojik dünyamız ne derseniz artık tüm hayatımızı belirleyen yegâne şey. Kıyafet tercihimizden, eş seçimimize, aldığımız kilolardan, alamadığımız kilolara kadar her şey psikolojik süreçlerle bağlantılı. Farkında olduğumuz ya da olmadığımız tüm yaralar kanarken başka yerlerden belli ederler kendilerini.
Pekçok tercihlerin psikolojik boyutu gelişen sosyal medya aracılığı ile bilinirken, beslenme üzerinde çok durulan bir konu değildir maalesef. Beslenme küçücük bir çocuğun annesi ile olan ilişkisinin temel göstergelerinden biriyken, biz yetişkinlerin de perde arkasına ittirdiğimiz süreçlere ayna tutan bir değişkendir. Durmadan yemelerimiz, tıkanırcasına yemelerimiz, yememelerimiz çok eskilerden getirdiğimiz birikimlerimizin sonucu. Ruhumuzu doyurmak için karnımızı doyurma alışkanlıklarımız mesela.. Yerken neyi ve neden yediğimizin farkında mıyız?
Psikolojik destek alanında beslenme psikolojisi ile çalışma genellikle kişinin “neyi yediği”, “kimi yediği” ya da “yemeği reddederken aslında kime sırtını döndüğünün” aydınlatılması ile ilerler. Kişi önce temel perde arkası süreçlerin farkına vararak kendi dünyasını aydınlatır, farkındalık ile birlikte değişim gelir. Önce yara iyileşir, sonra ruh değişir…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gülçin SANLI Fotoğraf
Uzm.Psk.Gülçin SANLI
İstanbul
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Gülçin SANLI'nın Makale ve Yazıları
► Covid-19 ve Psikolojik Destek Psk.Dila HOTLAR
► Hamilelik ve Psikolojik Destek Psk.Aysun DEVRAN
► İnfertilite ve Psikolojik Destek Psk.Aysun DEVRAN
► Psikolojik Destek Nedir ? Psk.Bahattin GÖKTAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Mideye Giden Yolda Psikolojik Destek' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çocuklarda Kaygı Ekim 2020
◊ Oyun Terapisi Nedir? Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:39
Top