2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilinçaltı Temizlik
YAZI #6676 © Yazan Dr.Fatih GÜVEN | Yayın Eylül 2020
Bilinc nedir:
Bilincalti ni bilmeden once bilinci tanımak gerekir ,bilinc var olma halidir,farkındalık durumudur,ortam zaman mekanın tum duygularla ve duyularla fark edilmesidir.
Bu duruma bakacak olursak gun icinde ne kadar farkındalık bilincinin olduğu arastirmalar maksimum olarak%9 olarak belirtir.O ani yasamayip geçmişi geleceği başka birini bir hatırası düşündüğümüz zaman uyku disinda yüzde 90 in üstündedir.
Farkındalık düzeyinde bilinc bizi yönlendiriyor ise kalan zamanda bizi hayata bağlayan oluşum.nedir ve nasil çalışır.
Bilincalti nedir:
Farkındalık düzeyi altinda çalışan beyni bir bilgisayar olarak tanımlar isek Hard diske tekabül eden tüm ani hatira birikimlerin depolandığı alandır.Ayrica hayal kırıklığı yaratan ,acı veren hatiralar,travmalar,kompleks dedigimiz yanlış oluşmuş şemaları iceren bir depodur.Bilincalti motivasyon gücün yapabilir olmanın merkezidir.Bilgisayar olarak düşündüğümüz zihnimizin programların oldugu alandır ki bu programlardan bazıları bazi insanlar da cok gelişmiş hızlıdır, bazı insanlar bunu fark eder ve geliştirir buna yetenek diyoruz.Bazı şanslılar da bu programlari atalarından alır, bu resim, sanat el becerisi,heykel yapımı olabilir ya da bir müzik aletini cok çabuk öğrenir iyi bir özen bu kisileri sanatçı yapar tabiki çok çalışarak.
Bilincalti temizlenebilir mi:
Tabiki temizlenebilir.Nasıl ki bilgisayarınız ,cep telefonunuz,tabletiniz güncellenmesi ortama şartlara uyum sağlaması gerekirse ,Bilincalti da temizlenip daha hızlı verimli çalışması sağlanabilir.Bilincaltinda bizi geliştiren ,büyüten, geliştiren ,başarıyı sağlayan bir veri bankası vardir.Bilincaltinda ayrıca kompleks denilen korkularımız, basedemedigimiz ve yuzlesemedigimiz durumların,travmaların ,acılarımızın oldugu alanlar vardir.Bunlar dikenlerle kaplı gibi bilinalti denizinde kimseden habersiz gömülmüş olarak serseri mayın gibi dolaşmaktadır.
Bu kompleks korkulari kimse tanımaz çünkü çocukluktan bu yana olusan karakter çekirdeklerini çöpleri gibi derinlere çöker ve kimseden habersiz sinsi sinsi yatarlar.Hayat bize bir supriz yapıp acıyı yaşattığında ve bilincalti denizimiz ölüm deprem,göç, yangın, hastalık, stress,korkularımız,travmalar ile dalgalaninca Bilincalti denizinin kıyıları olan bilinc bu çöp kompleksleri ile kirlenir.Bu kirlenme o kadar fazla olabilirki ayni dağınık bir evde hicbirsey yerli yerinde değilmiş gibi hersey karışır. Kişide yoğun bir unutkanlık nerde ne yapacağını bilememek mutsuzluk,huzursuzluk,konsantrasyon eksikliği başlar. Bazen bu olay o kadar abartılı olur ki Bilincalti bunu durdurmak için gerçekliği bozar sanal hayaller sesler duyan kisinin bilinci yarilir ve delilik denilen psikoz durumu oluşur
Bu kompleksler beynin hangi kısmıyla alakalı vücut alanını etkilerse sanki bu vücut yarimi konuşur gibi hastalik üretmeye baslar..
Bu hastalıklar migrenden ,romatizma hastalıklara,kanserden sac koparmaya,panik ataktan,şişman vucuda,kasintidan,basdonmesine,cinsel hastalik, kekemelikten,sinav korkusuna,fobilerimiz e vb...olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bilincalti kodlarını hatira ve yasanmisliklardan alan bir bilgisayar programı gibi isleyen yapidir .Nasil ki biilgisayar formatlanir yeniden başlatılısa Bilincalti da formatlanir.
Bilincalti programlari belli standart üzeri işleyen şema yapılarıyla kurulmuştur. Bu şema yapılarının bir amacı vardır aslında tek amacı insani daha rahat ,gubenli konforlu yaşatmak.Bu hayati önem taşımaktadır fakat her sakallı dede olmadigi gibi her korumada saglikli olmaz.Bir örnek vermek gerekirse Bilincalti alkol ve sigaranin aci hatıralara ara vermek konusunda bir uyuşukluk sağladığını kesfettiginde bu zararli şema devreye girer ve kisi her stress te içer.
Bu şema derin meditasyon altinda tekrar açılıp düzenlenip temizlenip tekrar kapandığında kişi alkol ve sigaranin sadece bir uyuşma kacis olduğunu farkeder.Bu bir kere farkedilip duzelip Bilincalti temizleenirse kisi bu kötü alışkanlıkların daha sağlıklı olanla değiştirir mesela sıkıldığı zaman mola icin yürüyüş yapar.
Bir alışkanlık şeması silinmez ama bilinalti temizlenerek yer ve şekil değiştirir.
Bilincalti temizlik yaptıranlar:
Bilincalti temizlik yaptiranlar hayatin olumsuz kodlamalarini degistirme imkanı bulur.Hayat zor ve sıkıcı olmak yerine renkli ,zevkli,huzurlu geçer. Değer yargıları öncelikleri değişerek sevgi ön planda tutulur.Bireysellik yerini aile olmak toplum için değerli faydalı eylemler yapmaya bırakır.
Kişi degerli olduğunu hissetmelidir zihni temizlenip dogru davranis kaliplari zihne kodlaninca kidi kendini sever ve kendini seven kisi herkesi sever bu toplum için nasil değerli olabilir duygusu tum hücreler tarafindan hissedilir.
Bilincalti temizlik teknikleri nelerdir:
Bu teknikler farkli farkli olmakla beraber ozlerinde hipnotik trans vardir.Kisi bu farkli bilinc durumuna erişebilirse ancak hasarlı olan şemaları görebilir.Bu görmek tabiki metaforik bir durumdur nasil ki bir araba ustası arabadan bir ses farkli bir calisma hissettiginde özenle yavas yavas hasarlı alani bulmak için araştırma yaparsa bu tekniklerin ortak özelliği de içe bakış denilen bir yöntemle kisinin hayatina duygu zinciri ve düşünce kalıplarına bakması gerekir.
Tekniğin adi ister rekreasyon ister bilicalti temizlik ister bilincalti formati ya da gecmis yuklwrden kurtulmak olsun amac aynıdır bilinçaltına dogru davranis duygu dusunce kalıplarını yerleştirmek.
Evrim bize bilinc ve bilincalti ayrımını şans olarak vermiştir.Fark eden canlıların başındayız olum korkusunu tek tecrube eden çünkü Birgül olecegini bilen canlıların en gelismisiyiz.
Bilinçaltında olum korkusu,cinsellik, öfke ve şiddet ,kendini koruma içgüdüsü vardir ve her insana verilmiş gelismis programlardir bunlarda bir hasar olduğunda diğer programlarının çalışmasına etkilenir.Örnek vermwk gerekirse cocuklukta bir korku sonucu kekeme olup konuşma programı hasar görmüş çocukla arkadaşları dalga geçtiği için ozguven programida hasar alacak ve bu kalıp seklinde esnek olmadığından kendini diğer insanlardan daha eksik olarak görüp kitle imaj programında da zarara neden olup kendine bakımı azalacaktır.Karsi cinsle olan iliskiler konuşma üzerine kurulu olduğu için bu çocuk hayat arkadaşı bulmakta zorlanacak toplumsallik aile kurma semasi da bozulacaktir.
Yukarda örneği verildiği gibi ufak bir bozukluk bir dalga etkisiyle tum hayata yapılmakta ve genel bir bozukluga neden olmaktadır.
Bilincalti temizlikte tamda yapilan budur ilk an bulunur değiştirilir hangi teknik yol ve yontem olursa olsun temel prensip alttaki hasarli program bulunur ayrılır temizlenip tamir edilir yeniden çalıştırılır dogru çalışıp calismadigi kontrol edilerek toplum içinde ne derce daglikli çalıştığına bakılır.
Hayatımızın yuzde doksanı otomatik olarak çalışır ve bu kalıp modellerle kontrol edilir bu modeller bincalti temizligi ole degistirilebilir.
Kisinin hayat amaci değişir hayat acı yerine zevk keyif ve haz vermeye başlar.
Bilicalti temizlik çalışmaları bize dogumda verilmis olan atalarımızdan gelen ozellikleri dogru uygun saglikli kullanmamazi sağlar. Blokaj dedigimiz dusunce akisindaki kopukluklar gider ve bağlantılar daha iyi kurulur böylece kisiler hayatta önüne çıkan sorunlara daha iyi cozum ve alternatifleri saglikli bir sekilde bulur....
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Fatih GÜVEN
Kastamonu
Doktor "Tıp Doktoru"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Fatih GÜVEN'in Yazıları
► Bilinçaltı Hükümdarlığı Dr.Gökhan ÜRKMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Bilinçaltı Temizlik' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:09
Top