2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sakroiliak Eklem Kaynaklı Bel Ağrısı (Sürekli Geçmeyen Fıtık Sandığınız Ağrılarınızın Sebebi Olabilir.)
YAZI #6686 © Yazan Uzm.Fzt.Atalay ÇELEBİ | Yayın Eylül 2020
📌 Sakroiliak eklem disfonksiyonunun teşhisi genellikle gözden kaçırılmaktadır.
Çünkü semptomlar bel fıtığı nedeni gelişen bacak ağrısını veya faset eklem artritinin neden olduğu sırt ağrısı gibi diğer genel durumları taklit etmektedir.

📌 Sakroiliak eklem probleminde ağrı bel, kalça ve kasık bölgesine dogru yayılmaktadır. Kas gerginliği ile birlikte ağrı, hareketliliği azaltır.

📌 Ağrı genellikle bel veya kalçaların bir tarafında hissedilir ve bacağın arkasından yayılabilir (siyatik ağrısına benzer).
📌 Kalçada sıcak, keskin ve bıçaklama hissi ile uyuşukluk, karıncalanma yaratan siyatik benzeri ağrı tipiktir.

📌 Sakroiliak eklem fonksiyon bozukluğu genç ve orta yaşlı kadınlarda daha yaygındır.
📌 Hamile veya doğum yapmış olan kadınlar sakroiliak eklem ağrısına daha yatkın olabilir.

📌 Sakroiliak eklem disfonksiyonunu tanıyabilecek tek bir test yoktur. Teşhis süreci genellikle mevcut ağrı ve semptomlar hakkında bilgi içeren toplanmış bir anamnez ile başlar. Ek olarak, tıbbi geçmiş, egzersiz / aktivite alışkanlıklarının yanı sıra, SI eklem ağrısının nedenine katkıda bulunabilecek yeni veya geçmiş yaralanmalarla ilgili bilgileri içerir. Değerlendirmede spesifik testler uygulanır.

📌 Tedavide; fizik tedavi, manuel terapi, enjeksiyonlar, spesifik egzersizler uygulanır. Manuel terapi içerisinde kullanılan manipülasyon teknikleri, sakroiliak fonksiyon bozukluğunda oldukça etkili tekniklerdir.

Sizde bu gibi problemlerde önce Hekimize sonra bu alanda tecrübeli bir fizyoterapiste gitmeniz faydalı olacaktır
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atalay ÇELEBİ Fotoğraf
Uzm.Fzt.Atalay ÇELEBİ
İstanbul
Uzman Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Fzt.Atalay ÇELEBİ'nin Makale ve Yazıları
► Fıtık ve Tedavisi Dr.Sinem KANAR
► Kemik Kaynaklı Bel Ağrıları Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
► Osteoartrit (Eklem Kireçlenmesi) Fzt.Ali Serkan ÜNSAL
► Romatoid Artrit (Eklem Romatizması) Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sakroiliak Eklem Kaynaklı Bel Ağrısı (Sürekli Geçmeyen Fıtık Sandığınız Ağrılarınızın Sebebi Olabilir.)' başlığıyla benzeşen toplam 64 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Boyun Ağrıları Mayıs 2020
► Donuk Omuz Fizik Tedavi Mayıs 2020
◊ Osteopati Mayıs 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:33
Top