2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Umut mu? Ümit mi?
YAZI #6718 © Yazan Psk.Ulaş KONDAKÇI | Yayın Eylül 2020
Umut mu? Ümit mi?

Umut ya da ümit bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkarabileceğini ihtimaline dair duygusal inancı olarak tanımlanabilir.
Umut sözcüğü ummaktan doğan güven duygusu, ümit veya bu duyguyu veren kimse olarak tanımlanmaktadır. Bir eylem olan umuttan söz ediyorum. Bir yaşama sevinci olan, merak olan insani yıldızlara baktıran, toprağı, ağaçları, denizleri, dağları merak ettiren umuttan.
Umut "fakirin ekmeği " değil. Böyle bir umuttan umudumuzu kesmişizdir. Bir yaşama korkaklığı, bir gerçeklikten kaçma biçimi olan boş umutlardan asla! Yolculuğumuz bizi geleceğe dirençle, tutkuyla, can ateşiyle bağlayan umuda olmalı. Ölmediysek, bilincimizi gölgeleyecek ağır engellerden azade isek umut her zaman var demektir.
Çünkü yaşam varsa umut vardır. Umut, değerlerle, sorumluluklarla yaşadığımız beklentilerdir. Yaşam alanında gücünü gösteren beklenti, değerlerle manalarla yaşadığımız hayatta umuda dönüşür. Bizi geleceğe taşıyan güç içimizdedir. Onun da adı "umut" tur.
Bir yerde yaşam varsa, orada umutta vardır. Her şeyin yok olduğu anda bile, umut vardır. Umut insanoğlunun bütün acılarının merhemidir. Çünkü umut olmadan, umut edilen ele geçirilemez. Bu sebeple eski anılarımızdan ve yaşadıklarımızdan ders çıkarıp bugüne ve geleceğe umut haline çevirmeliyiz. Çünkü tüm dünya vazgeç dediğinde umut fısıldar; " Bir kez daha dene."
Psikolog Ulaş Kondakçı
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulaş KONDAKÇI Fotoğraf
Psk.Ulaş KONDAKÇI
Hatay (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ulaş KONDAKÇI'nın Makale ve Yazıları
► Ümit Yeniden (Depresyonu Anlamak) Psk.Burcu ATATÜR
► İstemekten Fazlası, Umut… Psk.Dnş.Esmanur BOLAT
► Umut, Umutsuzluk ve Psikopatoloji Psk.Dnş.Özgür TÖNBÜL
► Umut: Geçmişin Sınırlarını Aşmak Doç.Dr.Psk.Dnş.Aylin DEMİRLİ YILDIZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Umut mu? Ümit mi?' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Grup Psikoterapisi Ocak 2020
◊ Cennet Aralık 2019
◊ Umut Aralık 2019
◊ Tecrübe Aralık 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:41
Top