2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğru Beslenerek Migren Ataklarınızı Azaltabilirsiniz
YAZI #6748 © Yazan Dyt.Meltem Bilgen DOĞAN | Yayın Kasım 2020
Migren, beyin damarlarındaki geçici bir genişleme sonucu oluşan uzun süren ve tekrarlayan baş ağrısıdır. Bu baş ağrıları ataklar şeklinde gelir ve yaşam kalitenizi olumsuz etkiler.
Migrenin başlıca belirtileri; ışık ve sesten rahatsızlık, kokuya hassasiyet, bulantı, kusma, baş dönmesi gibi günlük yaşamınızı olumsuz etkileyecek durumlardır.
Migreni tetikleyen birçok faktör vardır bunlarda; açlık, stres, hormonal değişiklikler, uykusuzluk, iklimsel değişiklikler ve kişisel bazı alışkanlıklardır. Bu yüzden de doğru beslenerek ataklarınızı minimum seviyeye indirebilirsiniz.
Birazdan aşağıda migreni tetikleyen gıdaların neler olduğunu öğreneceksiniz fakat önemli bir nokta var ki, herkeste aynı besinin aynı etkiyi yaratmadığıdır. Bu yüzden yazıyı okuduktan sonra size öneri, özellikle hangi besinlerin baş ağrınızı tetiklediğini gözlemlemenizdir.

Migreni Tetikleyebilen Gıdalar

Peynir çeşitleri (özellikle eski kaşar)
Alkollü içecekler (bira, şarap, viski)
Çikolata
Kafeinli içecekler (çay, kahve, asitli içecekler)
Maya
Sakatatlar (karaciğer, beyin,böbrek,işkembe)
Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri (sodyum nitrat içerirler)
Deniz ürünleri (kalamar, karides, midye)
Hazır et ve tavuk suyu tabletleri (çünkü monosodyum glutamat içerir)
Konserve besinler
Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt,limon)
Yağlı ve baharatlı yiyecekler
Bakla
Dyt.Meltem Bilgen ESLEN
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem Bilgen DOĞAN'ın Yazıları
► Migren Düşmanı Besinler Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
► Doğru Karbonhidratlar Dyt.Ebru YILDIRIM
► Hamilelikte Doğru Beslenme Dyt.Zeynep KULAKCI
► Doğru Diyet İlkeleri Dyt.Fatma GÖNEN
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Doğru Beslen Genç Kal Dyt.Serpil TARMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Doğru Beslenerek Migren Ataklarınızı Azaltabilirsiniz' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:01
Top