2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Avokadonun Faydaları Nelerdir? Avokado Ne Kadar Tüketilmelidir?
YAZI #6764 © Yazan Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ | Yayın Kasım 2020
Avokado tüketiminin sağlık açısından pek çok faydası vardır.Faydaları saymakla bitmeyen, tropikal bölgelerde yetişen avokadonun ana vatanı Amerika olduğundan ve armuda benzediğinden dolayı ülkemizde Amerikan armudu da denilmektedir. Avokado meyvesi alışık olduğumuz meyvelerden hem lezzet hem de içerik olarak

farklıdır. Diğer meyveler bol miktarda doğal şeker içerirken; avokado bol miktarda iyi yağ asitleri içermektedir. Bu sebebiyetten ötürü avokado besin değeri hesaplaması yapılırken yağ gurubuna dahil edilmektedir.

Olgunlaşmamış;ham avokadonun acı rahatsız edici bir tadı vardır.Olgunlaşmış avokado oldukça lezzetlidir.Satın aldığınız avokado sert ise 3-7 günde olgunlaşarak yemeğe uygun hale gelir.

İster salatalarınıza ekleyiniz, isterseniz limonla lezzetlendirerek ve kahvaltılarınızda tüketiniz.Ancak kalori içeriği yüksek olduğundan porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz. Ortalama yarım avokado 1 porsiyondur ve 1 porsiyondan fazla avokado tüketilmemelidir.

Bu Yazımızda Neler Var? [gizle]

1 100g Avokado Kaç Kalori İçerir?
1.1 Avokado hangi vitamin ve mineralleri içermektedir?
100g Avokado Kaç Kalori İçerir?
Avokadonun 100g ortalama 150 kalori içermekte ve içeriğindeki enerjinin çoğu yağlardan gelmektedir. Ancak avokadonun yağ içeriği gözünüzü korkutmamalı, çünkü içeriğindeki faydalı yağ asitleri (oleik asit ‘omega 9’ en bilineni) hem uzun süreli tokluk sağlamanıza yardımcı olacak hem de metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını destekleyecektir.

Yapılan çalışmalar avokado içeriğindeki yararlı yağ asitleri sayesinde düzenli tüketimin cilt sağlığının(kuruluk, egzema, sedef) korunmasına yardımcı olduğunu, metabolizmayı hızlandırdığı, kötü kolesterolü ( LDL ) dengelediği, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olduğunu göstermektedir.

Avokado hangi vitamin ve mineralleri içermektedir?
Avokado vitamin ve mineral içeriği bakımından oldukça zengindir .Bol miktarda E vitamini,C vitamini, K vitamini ve folik asit ile potasyum ve magnezyum minerallerini içermektedir. (100 gramı avokado aynı gramaj muzdan çok daha fazla potasyum içermekte).Güçlü bir antioksidan kaynağı ve antikarsinojen özellik göstermektedir
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve Güner ÖKSÜZ Fotoğraf
Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ'ün Makale ve Yazıları
► Avokado Yağı Dyt.Nursena AKKAYA
► Günlük Su Gereksiniminiz Ne Kadar? Dyt.İrem ÇELİK TÜTÜNCÜ
► Lightlar Ne Kadar Light Dyt.Gökmen GÖK
► Domates ve Faydaları Dyt.Aysun SARIN
► Yaban Mersininin Faydaları Dyt.Serpil TARMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Avokadonun Faydaları Nelerdir? Avokado Ne Kadar Tüketilmelidir?' başlığıyla benzeşen toplam 76 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:23
Top