2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Terapi ve Online Emdr Terapisi
YAZI #6776 © Yazan Uzm.Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ | Yayın Kasım 2020
Online Terapi ve Online Emdr Terapisi
Online terapiler, yüz yüze görüşmenin mümkün olmadığı durumlarda internet aracılığıyla yapılan terapilerdir. Özellikle günümüzde yaşadığımız salgın nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Online Terapilerde Emdr, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi gibi yaklaşımlar uygulanmaktadır.
Emdr tekniğinin açılımı; Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemlemedir. Emdr bilimsel bir teknik olmasının yanı sıra hızlı ve etkin sonuç veren bir tekniktir. Online Emdr terapisinde; internet üzerinden belli bazı uygulamalar kullanılarak emdr tekniği uygulanmaktadır. Online terapide, ilk görüşmede terapistiniz sizden yaşadığınız sıkıntılarla ilgili ayrıntılı bilgiler alır. Danışanın yaşadığı sorun ile ilgili Emdr tekniğinin uygun olup olmadığına bu bilgileri tamamladıktan sonra karar verebilir.
Emdr tekniği, sınav kaygısı, panik bozukluk, psikolojik travmalar, kayıp ve ayrılık sonrası yas süreci, depresyon, fobiler, ergenlik dönemi problemleri, özgüven sorunları gibi birçok sorun için sıklıkla uygulanmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Burcu MUŞDAL ÇELEBİ Fotoğraf
Uzm.Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ'nin Makaleleri
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
► Online Terapi Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Online İlişki Terapisi Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Online Terapi Nedir? Psk.Beyza ERGEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Online Terapi ve Online Emdr Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Emdr Terapisi Şubat 2021
► Öfke Kontrolü Nisan 2013
► Depresyon Tedavisi Nisan 2013
► Panik Atak Tedavisi Mart 2013
► Vajinismus Şubat 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:33
Top