2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Koronavirüs Salgını ve Kaygı
YAZI #6785 © Yazan Psk.Şimal SONGUR | Yayın Kasım 2020
Koronavirüs salgını ruh sağlığımızı da olumsuz etkilemektedir. Virüsün hızla yayılmasından dolayı artan bu olumsuzlukların başlıcaları şunlardır.
• Kaygı
• Depresyon
• Azalan sosyal ilişkiler
• Uyum Problemleri
• Kayıplar

Peki bu olumsuzlukların etkisini en aza indirebilmek için ne yapabiliriz?

Kaynağı Belirsiz Haberlerden Uzak Durun
Virüsle ve salgınla ilgili pek çok yanlış bilgi ortalıkta dolaşmaktadır. Edindiğiniz fazla ve yanlış bilgiler sizi korkutabilir ya da kaygınızı artırabilir. Yalnızca güvenilir haber kaynaklarını ve doktorları takip edin. Bilinmeyen kaynaklardan ve sayıca fazla bilgi edinmek sizi strese sokacaktır.

Çevrenizle iletişim halinde kalın
Özellikle karantina ve ev izolasyonu durumlarında sosyal hayat etkilendği için kaygı seviyemiz artabilir. İnsan, sosyal bir varlıktır. Çevrenizle iletişim kurmaya devam edin. Telefon ve internet yoluyla sevdiklerinizle iletişim kurmayı sürdürmeye çalışın.

Günlük rutininizi sürdürün
Eve kapanmak sizi depresif hale getirebilir. Depresif ve karamsar ruh haline girmemek için günlük rutininizi sürdürmeniz faydalı olacaktır. Yemek ve uyku düzeninizi koruyun. Kaygıyla başa çıkmak için spor, yoga ve meditasyon yapın.

Çocuğunuzla konuşun
Çocuklarınızı virüs ve salgın konusunda bilgilendirmek oldukça önemlidir. Çocuğunuzun bu konuyla ilgili ne hissettiğini ona sorun ve düşüncelerini anlamaya çalışın. İçinde bulunduğumuz durumu çok basit bir şekilde ve detaylandırmadan anlatabilirsiniz.

Eğer sürekli olarak internetten koronavirüs belirtilerini araştırıyorsanız, olayları sosyal medya ve televizyon yoluyla sürekli, durdurulamaz bir şekilde kontrol ediyorsanız kaygı seviyeniz artmıştır ve bir uzmandan destek almanız yararlı olabilir. Bilişsel Davranışçı Terapi, düzenli nefes egzersizleri, meditasyon ve mindfulness çalışmaları kaygı seviyenizi ve stresinizi azaltmakta faydalı olacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şimal SONGUR Fotoğraf
Psk.Şimal SONGUR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Şimal SONGUR'un Yazıları
► Boşanma Salgını Psk.Cengiz TÜRKMEN
► Koronavirüs ve Kaygılarımız Psk.Sema ŞAHİNGÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Koronavirüs Salgını ve Kaygı' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sanat Terapisi Eylül 2021
◊ Aile Danışmanlığı Haziran 2021
◊ Pozitif Psikoloji Haziran 2021
◊ Dehb Kasım 2020
◊ Özgüven Eksikliği Kasım 2020
◊ Yetişkin Terapisi Kasım 2020
◊ Online Terapi Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:51
Top