2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alt Beyin-Üst Beyin
YAZI #6788 © Yazan Psk.Kardelen ÖZDEMİR | Yayın Kasım 2020
Daha önce beynimizin sol ve sağ bölümlerinden bahsetmiştik. Bugün de üst ve alt bölümlerinden bahsedelim istiyorum.
Bütün Beyinli Çocuk kitabında üst beyin ve alt beyni anlatırken, beynimizi iki katlı bir ev gibi düşündürüyor..
💭Evin alt katında en temel ihtiyaçlarımız giderilebiliyor. Mutfak, tuvalet ve yemek odası var bu katta. Daha primitif, doğuştan gelen tepkiler ve dürtülerimiz, öfkemiz, duygularımız ve bedensel fonksiyonlarımız var yani..
💭Evin üst katında ise düşünülerek organize edilmiş bir kütüphane, çalışma odası var. Plan yapmak, hayal etmek gibi zihinsel işlemlerimiz bu üst katta.
💭DİKEY ENTEGRASYON
Yine burada da bir entegrasyon gerekliliğinden bahsedeceğiz. Yani alt kattan üst kata bir merdiven çıkarmamız lazım. Alt beynimiz doğuştan iyi gelişmiştir, üst beynimiz ise 20’li yaşlara kadar gelişmeye devam eder. Bu yüzden çocuklar alt ve üst beynini çoğu zaman iyi bir şekilde entegre edemez.

Bu entegrasyonu neler engelliyor? Ne yaparsak üst ve alt beyni sağlıklı bir şekilde entegre etmiş oluruz? Bir sonraki yazıda paylaşıyor olacağım.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kardelen ÖZDEMİR Fotoğraf
Psk.Kardelen ÖZDEMİR
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Kardelen ÖZDEMİR'in Yazıları
► Bağlanma ve Beyin Psk.Dila HOTLAR
► Kalp mi Beyin mi? Psk.Bahar Esin ERGİN
► Bay Dahi: Beyin Psk.Dnş.M. Burak OLGUN
► Beyin ve Öğrenme Psk.M. Emin BAKIRDEMİR
► Bağımlılık Bir Beyin Hastalığıdır. Psk.Melek SARIÇİÇEK
► Beyin, Yaratıcılık ve Zeka Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN
► Travmatik Beyin Hasarı Psk.Engin OLGUN
► Beyin Temelli Öğrenme Psk.Süleyman ÇOKAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Alt Beyin-Üst Beyin' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sol Beyin-Sağ Beyin Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:30
Top