2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklar Yoğun Duyguları Yaşarken Üstesinden Nasıl Gelebiliriz?
YAZI #6821 © Yazan Psk.Nermin BAYKAN | Yayın Aralık 2020
Çocukların da en az biz yetişkinlerinki kadar çok sayıda ve yoğunlukta duyguları var ancak henüz bu duygularla başa çıkmayı öğrenebilmiş değiller. İki yaşındaki bir çocuğu düşünün; bir süre oynar, neşeli kahkahalar atar,derken birden umutsuzluğa kapılıp ağlamaya başlar. Biz yetişkinlerin de duyguları bir uçtan diğerine savrulabilir; kendinizi düşünün, en son aşık olduğunuzda neler hissediyordunuz?Biri size karşı aynı duyguları artık beslemediğini söylediğinde neler hissettiniz? Duygular hayat boyu bizimledir. Kimi zaman acımasız ve kahrediciler, kimi zaman bizi gururlandırıp yüceltirler. Duygularımızı yönetebilmek için hem deneyim kazanmamız hem de belli bir olgunluk düzeyine ulaşmamız gerekebiliyor. Ve çocuklar henüz o düzeye erişebilmiş değiller.

Bu nedenle çocukların öncelikle duygularını tanımayı öğrenmeleri gerekiyor. Ebeveynlerin yapabileceği en güzel nokta duygularını tanıma da onları yardımcı olmaktır. Öfke patlamaları, acı, üzüntü veya çok mutlu olduklarında tüm bu duygular ile hayatta başa çıkılması gereken zor süreçler ve bunları yaşamak zaman alıyor. Şöyle ifade etsem daha doğru olur : İnsanlar hayatlarının ilk yirmi yılında duygularını yönetmeyi öğreniyorlar.


Anne baba olarak göreviniz, bu alanda çocuğunuza yol göstermek. Bu nedenle çocuğunuzun neleri yapıp neleri yapamayacağını anlamanız son derece önemli. Duygularını okumayı, davranışlarının ardında yatan nedenleri bulmayı öğrenmek size çok şey kazandırır.


Duygularını tanıyabilen ve ifade edebilen çocuklar hem dış dünyada daha kolay yollarını bulurlar hem de başkaları tarafından daha kolay anlaşılır ve sevilirler. İşte bu yüzden çocuğun gelişimi ve ilerideki hayatı için bu becerileri edinebilmesi son derece elzemdir.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nermin BAYKAN Fotoğraf
Psk.Nermin BAYKAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nermin BAYKAN'ın Makale ve Yazıları
► Duyguları Tanımlamak Psk.Doğancan GÖKÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çocuklar Yoğun Duyguları Yaşarken Üstesinden Nasıl Gelebiliriz?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:29
Top