2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Life Kinetik Hareket Programı
YAZI #6835 © Yazan Psk.Büşra Nur KÜÇÜK | Yayın Ocak 2021
Hareket, beynin gelişmesinin en temel şartıdır. Sağlıklı gelişebilmeleri ve kendilerini iyi hissedebilmeleri için çocukların hareket etmeye ihtiyaçları vardır. Hareket beyinde sayısız nöron ağının oluşmasını sağlar. Beynimizin hareketle ilişkili olan bölgesi beyinciktir. (Cerebellum) Beyincik hacimce beynin sadece onda biri kadardır ancak beyindeki nöronların yarısından fazlası beyincikte bulunmaktadır. Beyincikten çıkıp beyindeki bellek, dikkat ve uzamsal algılama bölgelerine bağlanan yollar vardır. Hareket eksikliğinden dolayı algılama, bilgiyi işleme ve davranışsal düzeyde bozukluklar meydana gelebilir. Bu durum “öğrenme blokajları” olarak da anılmaktadır. Beyin, zihin ve beden araştırmaları yukarıdaki ifadeleri destekleyen niteliktedir. Bu araştırmalara göre hareket ve öğrenme sistemi arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Amacımız öğrenme blokajlarını ortadan kaldırıp, hareket egzersizleriyle gerek beynin kendi içindeki gerekse beyin ile beden arasındaki bağlantıların düzeltilmesine ve bütünsel öğrenmeye katkı sağlamaktır. Aynı zamanda özel hareketlerle beynin sağ ve sol yarım kürelerinin etkileşimi sağlanır. Bu etkileşim ile daha iyi görebilir, duyabilir ve kavrayabiliriz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra Nur KÜÇÜK Fotoğraf
Psk.Büşra Nur KÜÇÜK
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Büşra Nur KÜÇÜK'ün Makale ve Yazıları
► Travma Dans ve Hareket Terapisi Psk.Atakan ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Life Kinetik Hareket Programı' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Disleksi Nedir? Ocak 2021
◊ Emdr Terapisi Ocak 2021
◊ Cas Testi Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:33
Top