2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Covıd-19 Sürecinde Çocuklar İçin Evde Kalma ve Uzaktan Eğitim (Süreç İçin Öneriler)
YAZI #6841 © Yazan Psk.Gizem İKİZ | Yayın Ocak 2021
**Merhaba! Çocuklar bu süreçte hiç de alışkın olmadıkları bir şekilde eğitim alıyorlar. Bu yeniliğin içerisinde sıkıntılar yaşamanız çok olası.
-Şu an içinde bulunduğumuz yeni düzene ve uzaktan eğitim sistemine her çocuk hemen alışamayabilir. Aynı zamanda bu sürecin geçici olduğunun ve bir süre sonra eski düzene dönüleceğinin hatırlatılmasına ihtiyaç duyabilirler. Çocuklarınızın ne istediklerini anlamaya çalışmaya çalışın ve bununla ilgili soru sormaktan çekinmeyin, uygulanabilir önerileri birlikte uygulayın.
Çocuğunuz derslere katılma konusunda sorun çıkarıyorsa, bu sürecin bir süre böyle ilerleyeceğini, tüm çocukların okullarıyla bu şekilde eğitime devam ettiğini yaşına uygun bir dille ve sakince anlatın.

-Okula giderken sürdürülen rutine gece erken yatmalarını sağlayıp, sabah erken kalkıp kahvaltı vb. hazırlıklar ile devam etmeniz çocuklar ve sizin için yararlı olacaktır.

-Resim çizmek, mektup yazmak vb. etkinlikler ile uzaktan eğitim sürecinde çocuğunuzun nasıl hissettiğini ifade etmesi için yardımcı olabilirsiniz.

-Çocuğunuzun motivasyonunu yüksek tutması ve programına uyması adına destek olmak için haftasonunda hedef durumlarını birlikte gözden geçirebilir, olumlu davranışlarını söz ve hareketlerinizle ödüllendirebilirsiniz.

-Daha önceki yazım da çocukların rutin sevdiğini belirtmiştik. Haftaiçi ve haftasonu rutinlerinizi sosyal izolasyon sürecine uygun olacak şekilde düzenleyip sürdürebilirsiniz.

-Çocuğunuza derslerini etkili bir şekilde dinleyebileceği bir ortam oluşturun. Sınırları belirleyip sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini anlatın. Sıkıldığını ve derse katılmak istemediğini belirttiği durumlarda neden izin vermeyeceğinizi bu şekilde açıklayın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gizem İKİZ Fotoğraf
Psk.Gizem İKİZ
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Gizem İKİZ'in Yazıları
► İyi Bir Ruh Hali İçin Öneriler Psk.İzzet GÜLLÜ
► Meslek Seçimi İçin Öneriler Psk.Dnş.Hasan Ali GÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Covıd-19 Sürecinde Çocuklar İçin Evde Kalma ve Uzaktan Eğitim (Süreç İçin Öneriler)' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Siberkondri Nedir? Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:11
Top