2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Motivasyon
YAZI #6850 © Yazan Uzm.Psk.Gözde ACARAY | Yayın Ocak 2021
Aile olmak başlı başına zor bir iştir. İşin içinde çocuğunuz üstündeki başarılı olması ve gelecek kaygısı sonucu oluşan baskılar işleri daha da zorlaştırır. Maalesef aile bu yolda kendisi ve çocuğu için zararlı olabilecek durumlar ortaya çıkarabilir. Her aile çocuğu için iyi olanı hedefler. En güzel motivasyon tanımımız yaptığınız işi isteyerek yapmaktır. Sporcuların maksimum performansına ulaşamamasının sebebi sporcunun motivasyon düzeyidir. İçsel motivasyon kaynaklarımıza örnek olarak; başarma arzusu, kendini kanıtlama sayılabilir. Dışsal motivasyon kaynaklarımıza örnek ise; para kazanma ile ödüllendirilme gibi sporcunun dışından gelen faktörlerdir. Dışsal sporcunun kontrolünde olmamasına rağmen içsel motivasyon kaynağını kontrol altına almak sporcunun elindedir. Önemli olan sporcunun motivasyon kaynağını ortaya çıkararak harekete geçirmektir. Zaman zaman antrenörlerin de takımla veya sporcularıyla ilgili kendi motivasyonları düşebilmektedir. Bu noktalarda da biz spor psikologları görev almakta ve antrenörlere de destek olmaktayız. Asıl konu ise hedef ve doğru durum analizi yapmaktır. İyi bir değerlendirme sonrası ortaya çıkan güçlü ve zayıf yönler doğrultusunda başarı yakalamak kaçınılmazdır. Spor psikologları olarak ;küçük yaşta çocukları spora başlayan ailelere destek olmak birinci hedefimizdir. Ailelere nasıl iletişim kurmaları gerektiği ve çocuklarının duygusal ihtiyaçlarının neler olduğu hakkında aileleri bilgilendiririz. Yapılan hatalardan biri; çocuklarını arkadaşlarıyla karşılaştırmaktır. Karşılaştırma sonucunda çocuğunuzun performans kaygısı yüksek seviyelere çıkabilir ve sonrasında sporu bırakmaya yönelik sonuçlar doğurabilir. Uzman desteği almak ise çocuğunuzu yaptığı sporda başarılı ve mutlu olmasını sağlar. Taktik ya da fiziksel performans nasıl uzman kişiler tarafından planlanıp, uygulanılan çalışmalarla en üst seviyeye çıkartılabilirse, sporcuların psikolojik durumları da ancak uzman kişiler tarafından planlanıp, uygulanılacak çalışmalarla en üst seviyeye çıkarabilir. Zihinsel antrenmanlar da, fiziksel antrenmanlar gibi uzman kişilerden yardım alınarak devamlı ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bu sayede her sporcu kendi içsel kaynaklarını bulup harekete geçirebilir. Takım ya da bireysel, artık tüm şampiyonluk bu yoldan geçiyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gözde ACARAY Fotoğraf
Uzm.Psk.Gözde ACARAY
KKTC (Kıbrıs) (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Gözde ACARAY'ın Yazıları
► Motivasyon Psk.Dnş.Nuray ÖZBEN AVŞAR
► İç Motivasyon Psk.Füsun BUDAK
► Başarı ve İç Motivasyon Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Motivasyon ve Özgüven Psk.Dnş.Ertuğrul AKBAŞ
► Sınavlara Hazırlanmada Motivasyon Psk.Süleyman ÇOKAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Motivasyon' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ayna Nöronlar Ocak 2021
◊ Disleksi Ocak 2021
◊ Öz-Şevkat Ocak 2021
◊ Karpman Drama Üçgeni Ocak 2021
◊ Beden Kayıt Tutar Ocak 2021
◊ Hissizleşmek Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:48
Top