2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?
YAZI #6892 © Yazan Fzt.Abdulkadir TURAN | Yayın Ocak 2021
Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?

Evde fizik tedavi yada evde fizyoterapi nasıl yapılır sorusunun bir çok cevabı vardır. Eğer ağrı veya fonksiyonel hareket kaybıyla sonuçlanan bir sorununuz varsa, evde fizik tedavi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Fizyoterapistlerimiz, size özel tedavi programı ile ağrı veya hareket kaybı gibi şikayetlerinizden kurtulmaya odaklanacak, böylece eski sağlığınıza geri dönebileceksiniz.

Son dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeni ile hastaneler ve klinik ortamlarda fizik tedavi ihtiyaçları acil bir tedavi olmadığı için hizmete kapanmıştır. Bu nedenle evde fizik tedavi ihtiyacını arttırmıştır.

Ağrı yada hareket kısıtlılığı şikayetiniz var ise burayı tıklayarak evde fizik tedavi egzersiz önerilerinden yararlanabilirsiniz.

Peki evde fizik tedavi nasıl yapılır?

Evde fizyoterapi, bir fizyoterapistin tedaviyi ev ortamında gerekli ekipmanlarla yapmasına denir. Bu hizmet türüne, evden ayrılamayan hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Ancak son dönemlerde Covid-19 virüs salgını nedeni ile bu hizmete ihtiyaç daha da artmıştır. Evde fizik tedavi ihtiyacınız aşağıdaki nedenler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle gerekli olabilir:

Şikayetiniz akut veya şiddetli durumunda
Evden ayrılmak sağlık riski taşıdığı durumunda
İşlevsel hareketliliğiniz sınırlı ve tedaviye gidemiyorsanız
Sağlık kuruluşlarına ulaşmak için yeterli ulaşım veya ulaşım erişiminiz yoksa
Evinizde özel bir tedavi görmek istiyorsanız evde fizyoterapi ihtiyacınız var demektir.


İlk önce ekibimiz muayene etmek için evinizi ziyaret edecektir. Bu hizmetimiz tek seferlik ücretsizdir. Ücretsiz muayene sırasında ekibimiz gerekli tetkikleri ve hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder. Ekibimiz muayene bittiğinde tedavi teknikleri ve tedavi süresi hakkında sizi bilgilendirecektir.

Gelin evde fizyoterapi nasıl yapılır beraber inceleyelim.

Elektroterapi Ajanları
Başlamadan önce hasta tedavi hakkında bilgilendirilir. Daha sonra rahat kıyafetler ile uygun bir ortam bulunur. Ağrı ve fonksiyonel kaybına neden olan bölgeye gerekli ekipmanlarla (Elektrik Stimülasyonu, TENS, Hot-Cold Pack ) uygulanır. Bu tedavi kişiye özel oluşturulan programa göre değişiklik gösterir. Ortalama süresi ise 15-30 dakikadır. Bunun yanı sıra ultrason uygulaması da ağrı ve hareket kısıtlılığı için etkili bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemler diğer tedavi teknikleriyle birlikte uygulanır tek başına uygulanacak bir yöntem değildir.


Egzersiz tedavisi
Gerekli yardımcı tedavi ekipmanları ile birlikte uygulanır. Egzersiz tedavisi kişiye ve rahatsızlığına özel planlanır. Bu uygulama kolaydan zora gidecek yönde uygulanır. Tedavinin amacı ağrı ve hareket kısıtlılığını azaltarak kaybolan fonksiyon kaybını geri getirmektir. Tedavi bittikten sonra fizyoterapistlerimiz kişiye özel oluşturulan ev egzersizlerini öğretir. Egzersiz tedavisinin etkili olabilmesi için ev egzersizlerinin düzenli yapılması gerekmektedir. Araştırmalar, kaslarınızdaki değişiklikleri görmenin en az 2-3 hafta boyunca 3-5 gün düzenli egzersiz yapılması gerektirdiğini göstermektedir. Evde fizik tedavi egzersizleri sayesinde kişinin bağışıklık sistemi de güçlenecektir.


Manuel Terapi
Fizyoterapistlerimiz bu tedavi yöntemini bir cihaz yardımı ile değil el ile yapacaktır. Bu tedavi yöntemi çok uzun süren tedaviler gibi değil kısa süreli ve etkili bir yöntemdir. Vücudunuzda ağrı veya hareket kaybına neden olan bölgenin esnekliğini ve hareketliliğini arttırmaya yönelik yapılan manevralardan oluşur. Bu tedavi yalnızca kas ve iskelet sisteminde rahatsızlığı olan hastalara yöneliktir.

Kinezyolojik Bantlama
Destekleyici tedavi yöntemlerinden biri olan kinezyolojik bantlama vücudu doğru pozisyonlayarak ağrının azaltılmasında etkilidir. Kinezyolojik bantlama yöntemi vücutta maksimum 3 gün kalacak şekilde uygulanır. Kinezyolojik bantlama su geçirgenlik özelliğine sahip olduğu için hasta rahatlıkla banyo ihtiyacını karşılayabilir. Uygulanan bandın çıkarılması için fizyoterapistine danışması gerekmektedir.


Yardımcı Ekipmanlar
Tedavi sırasında gerekli yardımcı ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir. Bu ekipmanlar sayesinde hem fizyoterapistiniz ile hemde ev egzersizlerinizi yapabileceksiniz. Bu ekipmanlar ; kum torabası. thera-bant, pilates topu veya çemberi, yürüteç ve bastonlar vb.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Abdulkadir TURAN'ın Makale ve Yazıları
► Evde Fizik Tedavi Fzt.Kamil YILMAZ
► Evde Fizik Tedavi Fzt.Umut PAKSOY
► Evde Fizik Tedavi Fzt.Gökhan ŞAHİNARSLAN
► Yeni Trend Evde Fizik Tedavi Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Donuk Omuz Fizik Tedavi Fzt.Atalay ÇELEBİ
► Bazı Fizik Tedavi Önerileri Dr.Fzt.Halil İbrahim KURMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:03
Top