2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Terapiye İhtiyacım Var mı?
YAZI #6901 © Yazan Psk.Müge ADALI | Yayın Şubat 2021
Bireyler kendini bazen sıkılmış, bunalmış ve bir şeylerden rahatsız oluyor gibi hissedebilir bu oldukça normal bir durumdur. Fakat bu durum sürekli devam ettiğinde bireyin hayat kalitesinde düşmeye yani işe devam etmesini, uyumasını ya da yemek yemesini olumsuz yönde etkiliyorsa birey psikolojik destek alabilir. Olumsuz bir olay yaşadığında (kayıp, boşanma benzer şekilde bireyler kendilerini kötü, çaresiz ve ne yapacağını bu olumsuz olayla nasıl baş edeceğini bilemiyor halde olabilirler ve destek alma ihtiyacı hissedebilirler. Terapiye gelen yaşadığı zorluk yani başvurma sebebi terapistle birlikte araştırılır, bireyin çocukluk yaşantısıyla bağlantı kurularak incelenir ve birey için terapistin rehberliğinde bir değişim süreci başlar. Psikolojik destek için gelen bireyin terapiden nasıl bir beklentisi olduğunu öğrenir ve kendine bunu nasıl yapacağıyla ilgili bir yol çizer. Terapist sadece dinlemez ve akıl ya da tavsiye vermez. İki kişinin sohbet etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Terapist danışanı yargılamadan objektif bir biçimde dinleyerek gerekli müdahaleleri yapar. Terapist ve psikolojik destek alan birey iş birliği içerisinde konu üzerinde çalışırlar. Psikolojik destek alan bireyin düşünceleri, duyguları ve davranışları derinlemesine ele alınır. Terapist zaman zaman ev ödevleri ya da kitap okuma gibi ödevler verir. Terapi süreci duruma göre değişir. Psikolojik destek alan birey eğer ilaç tedavisine ihtiyaç duyarsa onu psikiyatriste gönderir. Terapist psikolojik destek alan bireyden hediye alamaz. Terapi dışında bir ilişki kuramaz. Terapist gizlilik ilkesi sebebiyle psikolojik destek alan bireyin anlattıklarını kimseyle paylaşamaz. Sizi zorlayan bir durumda psikolojik destek almanın sizi zayıf bir birey yapacağını düşünmek yanlıştır çünkü terapi bireyin terapistiyle birlikte kendisini keşfetmek için çıktığı bir yolculuktur.

Klinik Psikolog Müge Adalı
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Müge ADALI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Müge ADALI'nın Makaleleri
► Bir Psikoloğa İhtiyacım Var! Psk.Mehmet UZUT
► Terapiye Gitmek Psk.İclal ESKİOĞLU AYDIN
► Kimler Bireysel Terapiye Başvurabilir Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Ne Zaman Cinsel Terapiye Başvurmalıyım? Psk.Ahmet Sevran POLAT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Terapiye İhtiyacım Var mı?' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Başarıya Giden Yol Mayıs 2021
► Çocuğum Neden Öfkeli? Şubat 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:41
Top