2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşları Yumurta Kabuğu Tüketmeli Mi
YAZI #7006 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Haziran 2021
Muhabbet Kuşları Yumurta Kabuğu Tüketmeli mi ?

🔸Merhabalar, Kuşların üreme dönemlerinde kuşlarda sağlıklı iskelet gelişimi ve kaliteli yumurta kabuğu oluşumu için yumurta kabuğu evet tüketebilir. Neden mi ?

Çünkü sağlıklı kuşlar yetiştirmenin temelinde kalsiyumu eksik etmemek gerek. Kuşlarda Kalsiyum eksikliği düzenlenmez ise ciddi sağlık sorunları meydana gelir.

⛑️Kuşlara yeterince kalsiyum verilmediği takdirde, iskelet ve kemik deformasyonu dekalsifikasyonuna neden olur ve raşitizm, osteomalazi görülebilir.

Yumurta Kabuğunun Tüketilmesinin Yararları ,

🐦Yavru kuşlarda yavru gelişiminde önemli rol oynar.

🐦Sindirim siteminin düzenli çalışmasını sağlar.

🐦Dişi kuşun yumurtlama döneminde kalsiyum eksikliğini tamamlar.

🐦Kuşlarda tırnak ve gagaları kuvvetlendirir.

🐦Kemik yapısını güçlendirir.


Yumurta kabuğu nasıl sunulur? kuşlar için nasıl hazırlanır?

Yumurta kabukları malum bir çok bakteri içerebilmektedir. Bu nedenle ilk önce yumurta kabuklarını içinde sıvısı, zarı kalmayacak şekilde iyice yıkamanız gerekir. Bu işlemi dikkatli yapmak önemlidir çünkü fırınlama yaptıktan sonra tekrardan yıkama durumunuz olmuyor.

Kurutma işlemlerinizi Fırında veya mikrodalgada yapabilirsiniz. Kabukları fazla pişirmemelisiniz çünkü kahverengiye döner ve yanmış patlamış mısır gibi kokar. Yaklaşık 250 derecede 5-10 dakikalık sürede hem kuruyacaklar hemde daha çıtır bir hal alacak.

Hazırlanış Aşamaları

Yumurta kabuklarını bir tencerede yaklaşık 10 dk kaynatın. Ardından boş kaba aldığınız yumurtaları fırında veya mikrodalgada kurutun.
FIRIN : Onları kuruyana kadar 10 dakika boyunca 250 derecelik bir fırında bekletin.
MİKRODALGA : Mikrodalga fırında 1.5 dakika kadar yüksek bir tabakta veya kağıt havluya koyun (bir düzine için 3-4 dakika).
Kızartılan kabuklar bir mixer yada benzeri döveceklerle toz haline getirilebilir. Bu sayede mamalara katabilirsiniz.
(Hazırlanan ürünü cam kavanoza, güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.)
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşları Yumurta Kabuğu Tüketmeli Mi' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:20
Top