2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşum Neden Ters Duruyor
YAZI #7026 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Temmuz 2021 ÇOK OKUNUYOR
MUHABBET KUŞUM NEDEN TERS DURUYOR

🔻İlk kez bir kuş sahiplenen biriyseniz, Muhabbet kuşunun yemini yerken, suyunu içerken, oyun oynarken hatta uyurken tepetaklak durup yer çekimine meydan okuduğu, kafesinin tellerine ya da tüneğine tutunmuş vaziyettlerine şahit olacaksınız. Şaşırmayın ve endişelenmeyin. Sıkıntıya hiç mahal yok, çünkü ters durma bazı kuş türleri için oldukça normaldir.

🔻Doğrusunu söylemek gerekirse kuşlarda ters durma oldukça normal ve doğal bir davranış olup Özellikle muhabbet kuşları, papağanlar ve Sultan papağanları, sağlıklı oldukları takdirde sık sık ters durabilirler.

🔻Hatta ters durmak kuşun için olumlu bir işarettir. Bu kadar savunmasız kalacağı bir pozisyonda duran kuş kendisini mutlu, sağlıklı ve yuvasında güvende hissediyor demektir. Eğer kuşun salıncakta gibi sallanıyor ya da ters duruyorsa, bil ki keyfi yerindedir ve canı oyun istiyordur.

🔻Diğer yandan kuşun çok fazla ters duruyorsa, bir anormallik ya da olası bir sağlık sorununa dair bir belirti olup olmadığını kontrol etmende fayda var. Eğer diğer her şey yolundaysa konuyu bir sonraki ziyaretinizde veterinerinize danışabilirsin. Ancak bir şeylerin yolunda gitmediğine dair başka işaretler görürsen, hiç zaman kaybetmeden kuşlar konusunda uzman bir veterinere başvurmalısın.

🔻Muhabbet kuşları ters durabilmenin yanında kafalarını 180 derece çevirebilme, ve özellikle öğle uykusundan önce kendilerini uzatıp şişirebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca uyurken sık sık gagalarını gıcırdatırlar.


PAPAĞANLAR DA TERS DURMA

🔻Papağanlar genelde tek ayaklarının üzerinde durarak uyurlar ancak zaman zaman ters durarak uyuduklarını da görebilirsin. Ters durma hareketini bazen oynarken ya da boş dururken de yaparlar.

🔻Özellikle Afrika gri papağanları ile Asya kıtasına özgü papağan türlerinde bu davranış gözlemlenir.


🔻Sultan papağanları da ters durur. Tamamen ters dönene kadar kendini aşağı salan sultan papağanları bu noktada kanatlarını açıp yarasa duruşuna geçer. Özellikle mutlu oldukları zamanlarda bunu yapan sultan papağanları için de ters durma normal, zararsız bir davranış biçimidir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşum Neden Ters Duruyor' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:47
Top