2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşlarda Bira Mayası Kullanımı Kuş Veteriner
YAZI #7152 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Eylül 2021
Kuşlar için Bira mayası iyikuşcom alıntıdır
Bu makalede bira mayasının kafeslerinize nasıl girdiğini kronolojik olarak gösteren ve Kanaryalar için bira mayasının şaşırtıcı faydalarını anlatan bir yazıya değineceğim. Aynı zamanda diğer kuş türleri içinde uygundur.

Louis Pasteur; Avrupalı bira imalatçılarından daha kaliteli bir bira yapabilmek amacıyla gelen istekler üzerine, bira mayası üzerine araştırmalar yapan ilk ünlü kişidir.

BİRA MAYASI; Bir tip tek hücreli mantarın (Saccharomyces cerevisiae) hücrelerinin ezilip toz haline getirilmiş ve kurutulmuş halidir.
EKMEK MAYASI; Hamur fermantasyonun da kullanılan hakiki mayalar sınıfına (sacchoromyces cerevisia) dahil yuvarlak ve yuvarlağımsı şekildeki tek hücreli canlılar topluluğuna ekmek mayası denilir.

Bira mayası; B-kompleks vitaminler ve proteinler (tüm esansiyel amino asitler dahil- vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması zorunlu amino-asitler), mineraller (özellikle krom) açısından zengin bir kaynaktır.
biramayasi.jpg

Beslenme ve diğer sahalarda mümkün olan her ilerlemeyi tatbik ederek kanaryaları incelediler. Norveç'te,İngiltere-Britanya adalarında-kuş yetiştirme merkezlerinde, New York ve Rochester'deki laboratuvarlarda kanaryalar için hangi gıdaların en elverişli olduğu ve hayatlarına, sıhhatlerine ve seslerine tesiri meselelerinde bilimsel araştırmalar en uygun biçimde tatbik edildi.
Bu inceleme ve deneylerde;bira mayasının kanaryaların gelişme değerinde muntazam ilerlemeler olduğu görüldü. Bu geniş sahanın bildiği gelişme her ne kadar basit ve az masraflı ise de beş yıl kadar bir zaman, yüzlerce kanaryayı deneysel bir inceleme ve tatbiklere tabi tutuldular.

Kanaryalar için bira mayasının şaşırtıcı faydaları
Kuşlarla bilimsel ve deneysel çalışmalar 1917'de,insanların beslenme problemlerini incelemekle başladı.

Bira mayası,balık yağı,yeşil sebzeler gibi bazı gıdaların vitamin bakımından zengin oldukları keşfedildi. Bira mayasının, B vitamininin kuvvetli menbaı olduğunu ispat edildi.
Bira mayası bisküviye katılmasıyla, kanaryalar için koruyucu bir gıda haline geldiği denemelerde sabit bir şekilde açıkca görüldü. Bu gıda sindirimi kolaylaştırıyor,iştah açıyor, bağırsaklardaki lüzumsuz maddelerin dışarı atılmasına yardım ediyor, üşütmeye ve diğer alelade rahatsızlıklara karşı vücudun mukavemetini artırıyordu. Bira mayası hayatın ve kuvvetli ötümlerin uzamasına yardım eden vitaminleri barındırıyor.

Yetiştirme denemelerinde: Bira mayası ile beslenerek daha fazla sayıda kanarya yetiştirilebiliyordu. Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kanaryaların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır. Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle;

a) Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır.

b) Yavru veren yumurta sayısı artar.

c) Çıkan yavrucukların yaşama oranı fazlalaşır.

d) Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kuşlarda Aspergillosis Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kuşlarda Hastalık Belirtileri Vet.Hek.Ozan Ezgi BERBEROĞLU
► Veteriner Kardiyoloji Vet.Hek.Gökhan ÖZTÜRK
► Veteriner Hekim Anlamaz Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Veteriner Hekim Olmak Vet.Hek.Dr.Başak TUNÇER ULUKARTAL
► Avrupada Veteriner Hekimlik Vet.Hek.Dr.Mustafa ALTUNTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kuşlarda Bira Mayası Kullanımı Kuş Veteriner' başlığıyla benzeşen toplam 71 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:16
Top