2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyabet ve Ozon Tedavisi
YAZI #719 © Yazan Dr.Bülent Naci KANEVETÇİ | Yayın Şubat 2010
Şeker hastalığı, vücudumuzda şeker metabolizmasında bozuklukla karakterize metabolik bir hastalıktır. Kanda yükselen şeker yeteri şekilde metabolize olamayınca başta damarlar olmak üzere sinirler ve diğer bütün organlara yapışarak birikime neden olur. Damar duvarı yıllar içinde daralmaya başlar, dokuların ve organların kanlanması bozulmaya başlar ve sonuçta şeker hastalığının komplikasyonları olarak bildiğimiz bulgular ortaya çıkmaya başlar. Bunun dışında vücutta asidik ortamı arttırdığı için dokuların ve organların erken yaşlanmasına neden olur. Asiditesi artan vücudumuz asiditeyi azaltmak amacıyla oksijeni ve kalsiyumu kullanır. Oksijeni soluyarak vücudumuza alırız, ancak kalsiyum için vücudumuz kemiklere başvurur ve vücudumuzda kemik yıkılımı artar. Sonucunda vücudumuzda kemik erimesi oluşur.
İşte ozon tedavisi sonucu vücudumuza giren ozon-oksijen karışımı, öncelikle damarları genişleterek kan dolaşımını arttırır ve vücudumuza asidik ortamı azaltarak tüm bu oluşan kötü durumları ortadan kaldırır. Bunun dışında ozon bağışıklık sistemini aktive ettiğinden vücut direncini arttırır. Antioksidan sistemi aktive ettiğinden serbest oksijen radikallerin vücudumuza verdiği zararları önler.
Diyabet sonucu oluşan, ayak ve el yaraları ozon tedavisinin etkisiyle kan dolaşımı arttığı için hızla iyileşmektedir. Ozon yüksek enerji içeren, asit ortamı azaltan, anti-oksidan, bağışıklık sistemini aktive eden, metabolik düzenleyici etkisi olan Avrupa ve dünyada çok yaygın kullanılan bir moleküldür.
Şeker hastalığında ozon tedavisi nasıl etki gösterir?

Diyabetli hastalarda herkesin bilebileceği ve anlayabileceği gibi doku beslenmesi bozulur, ozon bozulan doku beslenmesini düzeltir. Ozonla birlikte kanın dokulara ulaştırdığı oksijen miktarı en üst düzeyde artar. Ozonun etkisiyle vücudumuzda tüm organların kanlanması ve oksijenlenmesi artacağı için başta böbrek, göz ve sinirler gibi hasarlanmış organlar hızla iyileşmeye başlarlar. Ozon tedavisinin ardından hücrelerde insülin direnci düşer, insulin direnci düşünce glukozun vücutta enerji üretiminde kullanılması da artar, kan şekeri daha kolay bir şekilde düşmeye başlar. Kan şekeri düzenli hale gelebileceği için bazı hastalarımızda kullanılan insulin dozlarını da düşürerek yeniden düzenlemek gerekebilir. Diyabetli hastaların zor iyileşen yaralarında ozon hızla düzelme sağlar. Ozon tedavisi sadece şeker hastalığı değil diğer tüm dolaşım bozukluklarına bağlı gelişen tüm yaralarda da çok etkilidir, Tedaviye başladıktan sonra hemen ilk seanstan sonra bile dolaşımın düzeldiği hem hasta, hem yakın çevresi tarafından kolayca gözlemlenir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bülent Naci KANEVETÇİ Fotoğraf
Dr.Bülent Naci KANEVETÇİ
Antalya
Doktor "Anestezi ve Reanimasyon"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Bülent Naci KANEVETÇİ'nin Makaleleri
► Ozon Tedavi Nedir. Ortopedide Ozon Tedavisi Op.Dr.Ahmet Ümit SABANCI
► Ozon Tedavisi Dr.Mehmet PORTAKAL
► Ozon Terapi Dr.İlker SOLMAZ
► Ozon Sauna Dr.Mustafa KÖSEAHMETOĞLU
► Hayata Destek Ozon Dr.Mustafa KÖSEAHMETOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diyabet ve Ozon Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 51 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:28
Top