2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kedi Dostlarımızın Kuyruklar Hareketlerinin Anlamları
YAZI #7284 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Aralık 2021
Kedi dostlarımızın kuyruk hareketlerini inceleyerek onun neden bu kuyruk hareketlerini yaptığını öğrenebiliriz .

🔸Kedi dostumuzun kuyruğu dik ve ucu hafif kıvrıksa heyecanlı olduğunu belirtir. Bu yüzden yavru kedilerin kuyrukları oyun oynarken genellikle diktir.

🔸Pati dostumuzun uykusu sırasında kuyruğu ağır ve elit bir şekilde sallanıyorsa rahatlamıştır ve keyfinin yerinde olduğunu ve kendini güvende hissettiğini gösterir.

🔸Eğer kedi dostumuz uyuduğu sırada kuyruk sallanmalarının hızı artar ve bulunduğu yeri döver gibi sert inerse bu hoşnut olmadığı şeyler olduğunun sinyalidir. Pati dostumuzu seviyorsak, o eli hemen çekmelisiniz. Yoksa elinize güzel bir imza bırakabilir.

🔸Eğer kuyruk yerde hafif sallanırken kulakları da geriye yatırmış pozisyonda ise kaçın . Bu pozisyon saldırma pozisyonu olup kısa süre sonra hedefe koşacaktır.

🔸 Eğer kedi dostumuz kuyruğunu size doluyorsa, sizinle dost olmak istediğinin ve ilginizi çekmeye çalıştığı anlamı çıkmaktadır.

🔸Kedi dostumuzun kuyruğu tamamen açık veya katlanmış şekilde ise sakin olun, kediniz sakin ve huzurlu olduğu anlamı çıkmaktadır.

🔸 Bacakları arasına alınmış kuyruk, kedi dostumuzun korktuğu ve itaatkar olduğu anlamın çıkmaktadır.

🔸Kabarık kuyruk, tüylerini kabartması düşmanına güçlü görünmek ve onu korkurtmaya çalışmak için yapmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Dostlarımızın Kalbinden Ne Geçiyor? Vet.Hek.Nadide MERAL
► Kedi ve Köpeklerde Kan Grupları Vet.Hek.Önder ERGÖRÜN
► Kedi ve Köpeklerde Polisitemi Vet.Hek.Alper BAYRAKAL
► Kedi - Köpek Kılı Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Kedi ve Köpeklerde Zehirlenmeler Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Kedi Aıds Hastalığı (Fıv) Vet.Hek.Kudret ÇIĞ
► Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
► Kedi ve Köpeklerde Kusma Vet.Hek.Dr.Başak TUNÇER ULUKARTAL
► Kedi ve Köpeklerde Obezite Vet.Hek.Işıl KARATAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kedi Dostlarımızın Kuyruklar Hareketlerinin Anlamları' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:50
Top