2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Terapi Nedir?
YAZI #7289 © Yazan Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ | Yayın Ocak 2022
En genel haliyle terapi; bir keşiftir.

Bu keşif; duygu, düşünce, davranış, anı, rüya, anlam ve diğer birçok kişilik özelliklerinin yardımıyla sağlanır. Kişinin isteği doğrultusunda yenilenmek, değişmektir. Bu değişim, haftada 1 kez belirlenen gün ve saatte yapılan görüşmeler ile psikolog-danışan işbirliği ile sağlanır. Temel amaç; sorunlarla baş etme becerilerinin geliştirilmesi ve iç huzura kavuşmanın sağlanmasıdır.

Daha detaylı ifade etmek gerekirse “terapi ne değildir?” sorusunu yanıtlamak daha doğrudur.

Terapi “sadece konuşarak rahatlamak” değildir.

Terapi konuşma, davranış, düşünce gibi temellerden ilerler ancak herhangi bir konuşma değildir. Psikolog ile konuşurken arkadaşınızla, bir tanıdığınızla dertleşmek gibi konuşmazsınız.Terapi sırasında sorulan sorular, yapılan değerlendirmeler bilimsel kuramlarla sağlanmaktadır. Sorunu farklı açılardan ele alarak daha farklı şekilde değerlendirme imkanı sağlamaktadır.

Terapi sürecinde belirli konular/temalar üzerinde durularak farkındalık sağlanır. Bu temalar genellikle gizli bir şekilde yaşamımızı etkilemektedir. Bunları fark etmek, terapinin önemli bir adımıdır. Ardından kişinin yaşam kalitesini arttırmak adına yaşamında rahatsız edici düşünce yapıları daha sağlıklı ve gerçekçi olanlar ile değiştirilir. Terapinin esas kısmı bu değişimi kişinin yaşamına uygun biçimde sağlamaktır. Dolayısıyla terapi, sadece konuşmaktan tamamen farklı bir süreç içermektedir.

Terapide psikoloğun amacı “sizi yönlendirmek” değildir.

Terapi sürecinde psikolog size eşlik eder ve değişim sürecini birlikte keşfedersiniz.

Bu süreç klinik psikoloji eğitimi almış ve bu alanda uzmanlaşmış kişiler tarafından sağlanmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Özge ÖZ GÖZCÜ Fotoğraf
Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ'nün Makale ve Yazıları
► Terapi Nedir? Elif HERGÜNER
► Bireysel Terapi Nedir Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK
► Ego State Terapi Nedir? Abdullah ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Terapi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:44
Top