2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikoloğa Ne Zaman Gitmeliyim?
YAZI #7290 © Yazan Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ | Yayın Ocak 2022
Psikoloğa Ne Zaman Gitmeliyim?

Terapi almak için kesin bir sorunumuz olmak zorunda değildir. Bazen kendimizi fark etmek, geliştirmek için terapi alabiliriz. Kendini daha iyi tanımak, günlük yaşamda karşılaşılan ufak sıkıntılarla daha aktif bir şekilde baş etmek ya da yaşam kalitesini arttırmak adına terapiye herhangi bir zamanda başvurulabilir.

Hayatımızda bazı dönemler yolunda gitmeyebilir. Bulunduğumuz ortamlarda anlaşılmadığımızı hissedebiliriz. Kayıp, yas, iş arayışı, evlilik süreci, sınav hazırlığı gibi zorlu dönemlerden geçebiliriz. Aile içinde, özel hayatta, sosyal ortamlarda ya da iş yerinde/okulda sorunlar yaşayabiliriz. Bazen de kendi içimizde çözemediğimiz bazı durumlar olabilir. Böyle zamanlarda zaman kaybetmeden profesyonel bir destek almak sorunların üstesinden gelmemizde önemli bir yardım sağlayabilir.

Belirli bir psikiyatrik hastalık yaşıyorsak ilaç tedavisinin yanına terapi desteğini de ekleyebiliriz. İlaç+terapi şeklinde ilerlemek, sorunu daha hızlı ve güçlü bir şekilde çözmemize yardımcı olur. Böylece sadece biyolojik değil; yaşamsal olarak da kendimizi geliştirebiliriz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Özge ÖZ GÖZCÜ Fotoğraf
Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Özge ÖZ GÖZCÜ'nün Makale ve Yazıları
► Psikoloğa Ne Zaman Başvurmalıyım? Psk.Aylin GÜNDOĞDU
► Psikiyatriste mi Psikologa mı Gitmeliyim? Psk.Aslı TAŞ KAYABAŞ
► Bir Psikoloğa İhtiyacım Var! Psk.Mehmet UZUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Psikoloğa Ne Zaman Gitmeliyim?' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Terapi Nedir? Ocak 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:59
Top