2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Köpekler Neden Kulak Hastalığına Sık Sık Yakalanırlar?
YAZI #7291 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Ocak 2022
🔸Köpek dostlarımızın kulakları anatomik olarak kiri ve nemi kolayca emen L şeklindeki bir yapıya sahip oldukları için sıklıkla kulak enfeksiyonuna yakalanabilirler.

🔸Kulak hastalığına en fazla Yorkshire Teriyeri, Collie, Alman kurdu ve Belçika çoban köpekleri, Cocker Spaniel, Bloodhound, beagle sinopy, Basset Artesien Normand gibi çok tüylü ve uzun kulaklı köpek cinsleri yatkındır.

🔸Köpek dostunuz kulaklarını,

🔹Sürekli kanatır derecede kaşıması,
🔹Kulaklarında olağandışı koku (pis bir koku),
🔹Bir yada iki kulağında birden akıntı gelmesi,
🔹Başına asla dokundurtmaması,
🔹Kulak bölgesindeki tüylerinin dökülmesi,
🔹Başını sürekli belli bir yöne doğru eğmesi ya da sallaması gibi durumları görüyorsanız köpeğinizin kulağında ağır bir enfeksiyon olma ihtimali çok yüksek olup pati dostunuzu zaman kaybetmeden acilen bir uzman veteriner hekimine götürmelisiniz.

🔸Köpek dostlarımızı kulak hastalıklarından korumanın tek yolu, kulaklarının temizliğini ihmal etmeden yapmaktır.

🔹Köpek dostumuzun kulağını pamuklu çubuklar ile temizlemekten kaçının .

🔹Kulak hastalığına yatkın Olan köpek cinslerini çok fazla yıkamayın. Ayda bir kez yıkamak sorun olmaz. Köpek dostlarımızı yıkadıktan sonra kulaklarını kurulamayı ihmal etmeyelim.

🔹 Köpeginiz uzun kulaklı bir cins ise kulağının nemli kalmamasına dikkat edin. Kulaktaki nem bakteri artışına ve iltihap oluşumuna neden olur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Sadık Dostumuz Köpekler Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Köpekler ve Çiğneme Problemleri Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kedi ve Köpekler İçin Aşı Programı Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
► Köpekler ve Kediler İçin Aşı Takvimi Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Evcil Hayvanlarda Kulak Kokusu Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Köpeklerin Kuyruk ve Kulak Kesimi Vet.Hek.İ.Serdar SAYAR
► Kedi ve Köpekte Kulak ile İlgili Sorunlar Vet.Hek.İ.Serdar SAYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Köpekler Neden Kulak Hastalığına Sık Sık Yakalanırlar?' başlığıyla benzeşen toplam 76 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:02
Top