2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gottman Çift Danışmanlığı Nedir?
YAZI #7306 © Yazan Uzm.Psk.Handan ERGÜN HOŞRİK | Yayın Ocak 2022
Çift Danışmanlığı evli, nişanlı veya sevgili, ilişkide yaşanan sorunları çözmek ve daha mutlu bir ilişkiye ulaşabilmek için çiftlerin birlikte katıldıkları danışmanlık sürecidir. Çiftler bu süreçte daha mutlu olmak için; ilişkilerinde neye ihtiyaç duyduklarını keşfeder, bunları hayata geçirmenin yollarını öğrenirler. Birbirlerinin ilgi alanlarını süreç içerisinde güncelleyerek ilerde de değişebileceğini fark ederler.

Unutmayın, mutlu ilişki, sorun yaşamayan, farklılıkların olmadığı, çatışma olmayan bir ilişki demek değildir. Önemli olan sorunlarınızı nasıl ele aldığınız ve çatışmayı nasıl yönettiğinizdir.

Çift Danışmanlığını kimler yapabilir?

Çift danışmanlığı, evlilik ve ilişki danışmanlığı aynı kavramlardır.
Yalnızca, bu konuda eğitim almış, sertifika sahibi uzmanlar çift danışmanlığı yapabilirler. Çift danışmanları, eğitim aldıkları yaklaşıma göre teknikler uygulayarak sorunlarınızı çözmeniz için size yardımcı olurlar.

Kimler Başvurur?

Evli veya sevgili, ilişkisinde sorun yaşayan, sorunları çözmek ve daha mutlu bir ilişki yaşamak isteyen herkes çift danışmanlığı için başvurabilir. Önemli olan, ilişkinizi kurtarmak istemeniz ve değişime hazır olmanızdır.
Çift danışmanlığı, ilişkideki iki tarafın da çaba ve katılımını gerektirir.

ÇİFT DANIŞMANLIĞI İLE İLGİLİ YANLIŞ BİLİNENLER


Çift danışmanlığında bir tek görüşme ile sorunların çözülmesi hedeflenemez, ilişkinin değerlendirilme, müdahale ve planlama süreci mevcuttur.
Danışmanlık bir süreçtir.

Çift danışmanlığında “suçlu” ya da “haksız” taraf yargılaması yapılmaz. Danışman, çiftler arasında hakem değildir. Uygun bir çift olup olmadığınıza, mutlu olup olmayacağınıza ya da ilişkiye devam edip etmeyeceğinize danışman karar veremez.

Ne amaçlarız?

Çiftlerin daha mutlu bir ilişki için yeni iletişim dili kazanmaları, kendilerini ifade edebildikleri ve ortak hedefleri de paylaşabildikleri bir ilişkiye ulaşmaları hedeflenir. Çiftlerin daha mutlu bir ilişki yaşamaları, ilişkideki sorunlarını çözmeleri, beklentileri fark etmeleri ve uzlaşmayı kendi aralarında sağlamaları hedeflenir.

Çift danışmanlığına düzenli devam eden çiftlerin ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşadıkları, pek çok araştırma sayesinde bilinmektedir. Gottman Çift Danışmanlığı, daha mutlu bir birliktelik için ilişkinize profesyonel bir şans vermek gibidir.

İlişkinizde sorunlar yaşıyor, daha mutlu, doyumlu ve huzur veren bir ilişki için yol arıyorsanız, Gottman Enstitüsü onaylı uluslararası sertifikasına sahip olduğum Gottman Çift Danışmanlığınız için bekliyoruz.


Sevgiyle.

Klinik Psikolog Handan ERGÜN HOŞRİK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Handan ERGÜN HOŞRİK Fotoğraf
Uzm.Psk.Handan ERGÜN HOŞRİK
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Handan ERGÜN HOŞRİK'in Makale ve Yazıları
► Yas Danışmanlığı-Yas Nedir? Psk.Burcu BAŞOĞLU KUNDAK
► Tercih ve Kariyer Danışmanlığı Nedir? Psk.Dnş.Fatma ZENGİN
► Çift Terapisi Nedir? Abdullah ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Gottman Çift Danışmanlığı Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Duygusal Yeme Ocak 2022
◊ Karne Heyecanı Ocak 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:59
Top