2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Öncesi Danışmanlık
YAZI #7339 © Yazan Uzm.Psk.Semanur KURUCAK | Yayın Şubat 2022
Evlilik Öncesi Danışmanlık
Evlilik; farklı değerlere sahip, bazen farklı kültürlere ait, farklı aile ve yaşam öyküleri olan iki insanın yeni bir hayat inşa ettikleri, ‘bir’ olmaya çalıştıkları özel bir birliktelik olarak tanımlanabilir. Çiftler için evlilik kararı almak karmaşık ve zor bir süreç olabilir.
Evlilik öncesi danışmanlık; evlilik sürecine girmiş olan çiftlere, nişanlılara, sözlülere, sevgililere verilen tamamen profesyonel bir danışmanlık sürecidir. Evlilik odaklı bir danışmanlık sürecidir. Çift olarak terapiye katılım sağlamak önemli ve ideal olandır.
Günümüzde evlenen kişi sayısı 6 milyon iken boşanma sayısı 1 milyona ulaşmıştır. Boşanma oranları %28 artmıştır. Gerçekçi olmayan beklentilerle evlenen çiftler, evlendikleri zaman beklentilerinden farklı bir hayatla karşılaştıklarında evlilikte hayal kırıklıkları ve çatışmalar gibi istenmeyen sonuçlar kaçınılmaz oluyor.
Evlilik öncesi danışmanlıkta bireylerin beklentileri ve yaşanılan sorunlar üzerinde netlik kazanılması sağlanır. Evlilikte ortaya çıkabilecek sorunlar, ihtimaller dahilinde ele alınır ve çözüm yolları üzerine gerçekçi bir şekilde değerlendirmeler yapılır.
Çiftler bazen pozitif ihtimallere ya da endişelerine çok odaklandıkları için gerçekçi çözüm yolları üretmede zorluk yaşayabilirler. Evlilik öncesi danışmanlık, her iki birey içinde olabilecek sorun ve güzellikleri gerçekçi bir şekilde değerlendirme sürecidir.
Evlilik öncesi danışmanlık sadece sorunlar dahilinde başvurulması gereken bir terapi süreci değildir. Çiftlerin kendilerini ve birbirlerini daha iyi tanımaları ve yolunda olan ilişkilerini daha doyumlu hale getirmek için başvurulabilecek bir süreçtir.
Çiftleri kendileri ve ilişkileri hakkında farkında olarak daha sağlıklı, doyumlu bir ilişkiye ve evliliğe götürmek için olumlu bir terapi sürecidir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Semanur KURUCAK Fotoğraf
Uzm.Psk.Semanur KURUCAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Semanur KURUCAK'ın Yazıları
► Evlilik Öncesi Danışmanlık Psk.Dnş.Samet ÖNDER
► Evlilik Öncesi Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Evlilik Öncesi Danışmanlık' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Mutsuz Evlilikler Şubat 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:38
Top